Jurić: Inicijativu je potpisalo 160.000 ljudi, koje država ignoriše

Ostavite komentar


  1. Drugi nasi , nazalost …vlast drzave Srbije nije nije odavno deo Srbije I Srpskoga naroda.. ! Odavno ne radi u interesu svojih gradjana !, Vidi se I na ovom primeru. U istoriji Srpske Drzave , nismo imali vlast od koje smo se vise sramili..nego sto je trenutna garnitura na celu mesije A/V.. ca !

  2. Toliko je potpisalo i zakon o denacionalizaciji pa je DS tek 2012 god donelo drugi potpuno drugaciji i kome je sustina legalizacija kradje i vracanje sto manje imovine a agencija ga sprovodi tako da vrati jos manje nego sto je i DS planirao. Svaka vlast od 2000 god i ranije na ovamo je ignorisala volju gradjana i na sve nacine pokusavala da je opstruise i gradjane svede samo na glasace i slusace njihovih lazi. Nije SNS u tom pogledu nista drugaciji a ni gradjani nisu na tom nivou svesti da se za svoja prava izbore sa vlascu koja umesto da ih stiti sve cini da ih krsi i unizi sve koji ih traze. Zbog takvog ponasanja prvi amandman Ustava je morao da bude obaveza stavljanja predloga gradjana na prvoj sednici skupstine i da se vidi ko zeli da se prava krse ili ostvarivanje onemogucuje i zbog cega.

  3. „Sitna kradja“ je krivicno delo za koje tuzioci ne pokrecu postupak(do 17.000din), ako nikad nista nisi ukrao a recimo slucajno dugujes 20din struje, kace ti na vrat privatnog izvrsitelja, dolazi policija da te izbacuje iz sopstvene kuce, ne daju ti platu, dodeljuju sebi nagrade i sl. Toliko o tome koga vlast smatra za „korisnog“. Ko se ovde jos seca da je 2012. po preuzimanju vlasti bila opsta amnestija i da je zapravo jedino pravo poostravanje kazni koje su nekako doneli pre tog vremena (zabrana sudijama da izricu kazne manje od zakonom propisanog minimuma) tada ukinuto… Da sam paranoican covek zapitao bi se koji je motiv onih koji ovaj zakon ne zele da donesu.

  4. Bolestan čovek koji svoju frustraciju što svoju maloletne ćerku nije pazio gde se i sa kim se kasno smuca, što nije imao uvid u njen fejsbuk gde je ubica bio jedan od hiljade „Prijatelja“ koje je mamila lascivnim selfijima koji ne priliči petnaestogodišnjoj devojčici. Šta je tražila u 30-tak km udaljenom Bajmok i šta je dovelo ubicu iz Surčin da zapuca 200 km. da bi se sreo sa njome.
    Posle pokušaja da je privoli na seksualni odnos ona je pobegla iz auta i on ju je su stigao i ubio udarivši je autom. Sve ostale kasnije radnje su bile panično želja da prikrije zločin.
    Fondacija Jurić i potpisnici bi trebali da se usredsrede na edukaciju roditelja kako da spasu svoju decu, pogotovo žensku od sajber manijaka, pogubno uticaja interneta, društvenih mreža, rijalitija i raznih sekti kao i pedofila i trafikinga koji sve više uzima maha i u bira danak u krvi do neslućenih razmera (samo na KiM odnosno R. Kosovo po zvaničnim podacima UMNIK i EULEKSA do sada (od 1999 – 2018.god.) je u belo roblje odovedeno oko 36.000 uglavnom Srpkinja.

  5. Drzave nema, niti je ikada bilo na ovim prostorima, o tome ne treba ni raspravljati.

    Ako neko ko vam je ubio dete izadje iz zatvora posle 30 godina, i opet to ponovi onda jeste demoralisuce.

    Ako neko izadje posle 30 godine i promeni svoj zivot onda je druga prica.

    Problem nije u velicini kazne, da li je 30 ili dozivotno nece NI JEDNU osobu spreciti da pocini taj zlocin. To nije pomoc niti prevencija nego OSVETA. Ona mozda prija individualcu ali ne pomaze drustvu.

    Ono sto ce pomoci drustvu jeste bolja prevencija, pomoc ljudima sa mentalnim problemima, sto je nepostojece ovde kod nas, takodje pomaganje ljudima u zatvoru. Pomoc, psiholozi, radionice. Nije nikako prakticno drzati sve ljude koji nesto zgrese dozivotno u zatvorima, to nije resenje, a i previse smo siromasni za to. Mozemo im pomoci da se takve stvari ne dogode.

    To sto su 90% povratnici nije znak da ih treba ubiti, nego da im treba pomoci.

    Takodje ako u ovoj korumpiranoj parodiji od drzave postoji bar jedna osoba koja misli da ovim korumpiranim sudijama, i pravosudju koje ce zvanicno da podredi pravosudje pod izvrsnu vlast misli da treba dati u ruke pravno sredstvo da ubijaju ljude onda nam je zato i ovako.

    Na svakog jednog stvarno krivog coveka bi jos 5 namestili politckih protivnika ili licnih vendeta i ubijali ljude ili dozivotno zatvarali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.