Ne prestaju pokušaji krijumčarenja migranata na jugu Srbije: Uhapšen Somborac 1Foto FoNet/Carina Srbije

Uprkos pojačanoj kontroli pograničnog područja uz granicu sa Severnom Makedonijom ne prestaju pokušaju krijumčarenja ljudi na „južno – severnom koridoru“, koji predstavlja unosan biznis za ljude kako sa juga Srbije tako i sa severa Bačke.

Policija je u selu Korbevac, u tovarnom delu „folksvagena“, kojim je upravljao osumnjičeni D. Z. (37) iz okoline Sombora, otkrila 19 lica iz Sirije i Avganistana, koji je trebalo da budu transportovani u Sombor, a odatle, da dalje krenu prema zemljama EU.

Hapšenje su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, u saradnji sa Regionalnim centrom granične policije prema Severnoj Makedoniji, a po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, saopštila je policija.

Istražni Višeg suda u Vranju je, na predlog tužioca, odredio osumnjičenom pritvor do 30 dana, kada će biti saslušani svi učensnici još jednog pokušaja krijumčarenja migranata prema granici sa Republikom Hrvatskom i Mađarskom.

Duže od pet meseci na jugu Srbije u kontroli krijumčarenja migranata iz Sirije i Avganistana, pograničnim policajcima na jugu Srbije uz granicu sa Severnom Makedonijom asistiraju policijski timovi iz Austrije i Mađarske.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari