Ne zavaravam se da je Švedska idealna, ali u Srbiji je većina stvari lutrija

Naši ljudi u svetu: Miloš smatra da Srbija ni po čemu nije politički unikatna, a odavno je shvatio realnost izreke "od šume ne vidimo drveće"

Ostavite komentar


  1. pametan i stalozen momak. Medjutim, debelo gresi u kritici svedskog pristupa kovidu. Nista nisu pogresili, bas nista. Drugi su. Nijedan pristup nije bolji od drugih i nema bas nikakvih dokaza. Poredjenja su varljiva, postoje drzave uporedive po broju stanovnika i razvijenosti koje su mnogo gore prosle, a sa najstrozim merama – Irska, Spanija, Belgija, ali i Francuska, UK. Nemacka sve gora i priblizava se losim primerima. A kad nabraja grupu drzava koja primenila laki, umereni pristup, preskace JAPAN, koji nikoga nije obavezao ni na sta, nije zatvorio nista, a broj zarazenih i umrlih je vrlo, vrlo nizak

    1. Japan se ne može uporediti sa drugim državama. Bez ikakve pristrasnosti i, ne želeći da širim neku vrstu rasizma ali, Japan je zemlja sa „druge planete“, a Japanci „vanzemaljci“. To je narod svestan svoje uloge, svestan društvene odgovornosti i neverovatno odan svojoj naciji i svom tlu. Svaki Japanac, čim dobije grip, ode u apoteku, kupi masku koju ne skida, samo sa jednim ciljem? Da ne zarazi druge i ne širi infekciju. Ovde su takve, u to vreme, gledali kao ludake i ekscentrike..

  2. Čovek je fenomenalan i nije čudo što neće da se vrati !! Ovde takve „spaljuju na lomači“ !!

    1. Da . Samo , nije mi jasno zasto je cudno ako neko od sume ne vidi drvece ? To je normalno . Nije normalno , ako od drveta ne vidis sumu ! Valjda ?

  3. Još jedan „srećnik“, koji je bio željan „druge kulture“ i pogleda „VAN ZIDA“ pa, ne mogavši da podnese toliko breme sreće, evo, da je rastovari malo i nama?! Prošao sam čitav svet, živeo u nekoliko stranih /ekonomki razvijenih država/ i upoznao naše ljude koji su se otisnuli u svet. Od one ogromne većine koja čami na dnu, koja jedva krpi kraj sa krajem, do onih, retkih, koji su uspeli. Čitam ove sladunjave priče svih ovih neverovatno „uspešnih“ ljudi, koji pokušavaju da pobegnu od sebe i postanu bilo ko osim, onoga što jesu. Da se ne lažemo, posle svega, smatram da su ovo izgubljeni, suvišni ljudi, koji su krenuli negde a tamo niu stigli ali, iz besa, pakosti i inata „GURAJU“ svoje priče o neverovatnoj sreći i blagostanju pa, valjda, da bi se rasteretili tolike sreće, dele je sa nama na stranicama ovoga lista. Znam da je ovo bajka za sve one koji sanjaju zemlju „dembeliju“, za one koji su zaraženi „gastarbajterskim sindromom“ ali, nije sve tako ružičasto. Gorak je to put.

  4. Hoce to, kome ne smetaju NATOvci, da mu bude lepo u EU/SAD/NATO zemljama i satelitima. Doduse, prezime mu David’ pa izgleda nije nas…

    1. Zato si ti kao Karaula naš.Ovom narodu je ispiran mozak 75 godina rezultati su vidljivi.A nista se bolje ne prima i ne uspeva kao laž,pakost, i zavist.

  5. Каква гомила отрцаних фраза, као да је робот писао, само што нисам заспао. Нисам сигуран да ли ови људи које интервјуишете ради развијања комплекса ниже вредности међу Србима и промоције исељавања уопште и постоје, или то уредник само насумично набаца неке стереотипне реченице: Запад супер, људи отворени, насмејани, на Балкану сви луди, намрштени, не воле науку, тамни вилајет, балканско блато, ко последњи изађе нек угаси светло, добио сам стипендију, овде цене паметне људе као што сам ја, живим пуним плућима, травњаци су уредно покошени, важно је да се стално усавршавам како бих искористио свој пун потенцијал, дружим се са људима из различитих култура, са узбуђењем пратим нове пројекте Илона Маска, волим све што воле млади…

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.