Nebojša Bojović ponovo izabran za dekana Saobraćajnog fakulteta u Beogradu 1Foto: R. Marković

Profesor Nebojša Bojović ponovo je izabran za dekana Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i naredne tri godine biće na čelu te visokoškolske ustanove, saopšteno je danas.

Bojović je najavio da će Saobraćajni fakultet nastaviti da unapredjuje kvalitet nastave i naučnog rada.

Kako je objasnio, fokus će biti na implementaciji novoakreditovanih studijskih programa koji su usklađeni sa savremenim zbivanjima u saobraćaju, kao i potrebama tržišta rada.

„Saobraćajni fakultet će raditi na još snažnijem uključenju studenata i profesora u velike medjunarodne projekte“, rekao je Bojović.

Dodao je da očekuje da saradnja i umrežavanje tog fakulteta sa državnim institucijama, lokalnom samoupravom i privredom u oblasti saobraćajne delatnosti budu dodatno unapredjeni.

Kako je navedeno u saopštenju, poslednjih nekoliko godina na Saobraćajnom fakultetu pojačane su aktivnosti koje imaju za cilj da studenti kroz razne projekte tokom studiranja što više saradjuju sa domaćom i medjunarodnom naučnom i poslovnom zajednicom i tako steknu što više praktičnih znanja.

Saobraćajni fakultet vodeći je fakultet u Srbiji po učešću u velikim medjunarodnim projektima poput onih koje finansira Evropska unija, a u kojima učestvuju najeminentnije obrazovne i naučne ustanove Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari