Nedimović i Findlej: Poseban sporazum u oblasti poljoprivrede 1Foto: FoNet/Slobodan Miljević

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović razgovarao je danas sa delegacijom Liberije, koju predvodio ministar spoljnih poslova Gbezongar Milton Findlej, i dogovoreno je potpisivanje posebnog sporazuma o saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede.

Sporazum će se odnositi na transfer iskustava i tehnologija koje Srbija ima u poljoprivredi, kao i na povećanje izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije na tržište Liberije, navodi se u saopštenju.

Nedimović je izjavio da je zahvalan kolegama iz Liberije na njihovoj političkoj podršci u pogledu statusa Kosova i da to jako znači za Srbiju.

Želim da kažem svima da se mi vraćamo na prostor Zapadne Afrike u pogledu transfera znanja u oblasti poljoprivrede, u pogledu izvoza i jako se radujem potpisivanju posebnog sporazuma u oblasti poljoprivrede, rekao je Nedimović.

Findlej je zahvalio Nedimoviću, jer su se sastali kako bi dogovorili detalje budućeg sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Srbije i Liberije.

U delegaciji Liberije koja se sastala sa srpskim ministrom poljoprivrede bio je i ministar informisanja, kulture i turizma Len Judžin Nagbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari