Negotin: Ljudi, posebno mladi, najvažnija karika u procesu unapređenja razvoja opština 1Foto: Opština Negotin

Moraćemo svi zajedno da radimo na povećanju kapaciteta lokalnih samouprava, a lokalne samouprave istovremeno da rade na većoj saradnji sa građanima kako bi građani postali bolji partneri opštini na tom putu , izjavio šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji, Nikola Bertolini, prilikom posete opštini Negotin.

Bertolinija, koji je u utorak, 9. avgusta, posetio opštinu Negotin u kojoj će sredstvima EU biti realizovano nekoliko značajnih projekata, zanimalo kako u opštinama u ovom delu Srbije ima malo stanovnika.

-Ljudi odlaze odavde, a ono što bismo mi voleli da vidimo jeste kako možemo zajedno kroz međusobnu saradnju da doprinesemo tome da pre svega zadržimo mlade i privučemo druge da dođu i žive ovde – izjavio je medijima u Negotinu Nikola Bertolini, naglašavajući da je da je ne samo za Negotin, već i za sve ostale opštine važno pridruživanje Srbije EU.

-Moraćemo svi zajedno da radimo na povećanju kapaciteta lokalnih samouprava, a lokalne samouprave istovremeno da rade na većoj saradnji sa građanima kako bi građani postali bolji partneri opštini na tom putu rekao je Bertolini.

Negotin: Ljudi, posebno mladi, najvažnija karika u procesu unapređenja razvoja opština 2
N.Bertolini i V.Veličković Foto: Opština Negotin

Istakao je takođe, da je najvažnije da se investira u ljude, posebno mlade ljude, koji predstavljaju najvažniju kariku u procesu unapređenja razvoja opština.

Prilikom posete Negotinu, šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji, obišao je rodnu kuću kompozitora Stevana Mokranjca koja će uskoro biti komunalno uređena i tehnički unapređena, uz postavljanje digitalne opreme sredstvima EU.

U razgovoru sa predsednikom opštine Negotin, Vladimirom Veličkovićem, bilo je reči o projektima koji će uskoro biti realizovani u negotinskoj opštini i iznalaženju novih prilika za saradnju.

Prema rečima Veličkovića, razgovor sa Bertolinijem je otvorio nove ideje i smernice kojima e u narednom periodu biti posvećena posebna pažnju.

– Mi smo predočili naše potencijale, probleme sa kojima se suočavamo u relizaciji, tako da mi je drago što je gospodin Betolini prepoznao probleme sa kojima se suočavamo i smatram da ćemo u narednom periodu neke stvari moći da izmenimo. Naš problem kao i većine opština van centra naše zemlje i u našem okruženju, jeste obezbeđenje potrebnih kadrova za bržu realizaciju više projekata. Mislim da ćemo zajedno naše kapacitete u narednom periodu uspeti da promenimo da bolje – kazao je Vladimir Veličković.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji, Nikola Bertolini obišao je i komplekse pivnica u Rogljevu i Rajcu koje će biti rekonstruisane sredstvima EU.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari