Negotin: Počela obuka kandidata za instruktore za Popis 2022. 1Foto: J. B. K.

Kandidati za instruktore iz opština Majdanpek, Kladovo i Negotin koji će biti angažovani na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova pohađaju petodnevnu obuku koju sprovode koordinatori predstojećeg popisa iz Republičkog zavoda za statistiku, odeljenje u Zaječaru.

Tokom petodnevne obuke, koja je počela u Negotinu, kandidati za instruktore treba da ovladaju metodologijom popisa i radom u aplikaciji za prikupljanje podataka i monitoring.

Njihov zadatak je takođe i sprovođenje petodnevne obuke kandidata za popisivače i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja i kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni i daju potrebna uputstva, pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja.

Obuku koju sprovode koordinatori predstojećeg popisa iz Republičkog zavoda za statistiku, odeljenje u Zaječaru, pohađa 16 kandidata za instruktore iz opštine Negotin, deset kandidata za instruktore iz opštine Kladovo i sedam kandidata iz opštine Majdanpek.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova počeće 1. i trajaće do 31. oktobra ove godine i na ovim poslovima u Srbiji će biti angažovano 15.000 popisivača i oko 2.500 instruktora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari