Negotin: Za projekat energetske efikasnosti osnovne škole u Prahovu 7,85 miliona dinara 1Foto: Opština Negotin

U okviru Nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u jedinicama lokalnih samouprava, Ministarstva rudarstva i energetike odobrilo je opštini Negotin 7,85 miliona dinara. Ova sredstva namenjena su za unapređenje enregtske efikasnosti OŠ “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu.

Reč je o finansiranju projekata unapređenja energetske efikasnosti, u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u jedinicama lokalnih samouprava.

-Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti Ministarstva rudarstva i energetike je Opštini Negotin odobrila sredstva u iznosu od 7.850.000 dinara (69,59% od ukupne vrednosti projekta), za realizaciju projekta unapređenja energetske efikasnosti Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu. Projekat predviđa energetsku sanaciju termičkog omotača zgrade, rekonstrukciju i sanaciju sistema za grejanje u prahovskoj osnovnoj školi – navode nadležni u opštini Negotin.

Projekti za koje su dodeljena sredstva uključuju osnovne škole, zgrade opština, domove kulture, vrtiće, fakultete, centar za socijalni rad, zatvoreni bazen, javno osvetljenje, a prvi put javnim pozivom bili su obuhvaćeni i instalacija fotonaponskih sistema i solarnih panela za proizvodnju električne energije.

Ugovor o finansiranju projekata unapređenja energetske efikasnosti u ime opštine Negotin sa resornim ministarstvom potpisao je zamenik predsednika opštine Bogdan Gugić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari