Nela Mihailović: Uvek od srca 1

Mene svaka nagrada raduje.

Onako, od srca – kaže za Danas glumica Danijela Nela Mihailović povodom još jednog u nizu priznanja koje je dobila za ulogu Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ovoga puta je to Nagrada „Ljubinka Bobić“, koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije za najbolje ostvarenu ulogu u oblasti komedije, a za istu rolu, koju, kako sama kaže „mnogo voli i sa radošću igra“, osvojila je mnoštvo prestižnih priznanja, od „Raše Plaovića“, preko statuete Ćurana na Danima komedije u Jagodini do „Zoranovog brka“ u Zaječaru.

Nela za naš list kaže da je srećna što ni posle toliko godina na sceni nije izgubila dar da se obraduje priznanjima.

Značaj nagrade „Ljubinka Bobić“, prema njenim rečima, u imenu je koje ona nosi i koje za nju predstavlja „ogromnu čast“.

Isto tako, svaki put kad je dobila priznanje za ovu rolu, pa tako i sada, Nela ističe da Danica nikad ne bi bila tako uspešna da nije Ilije Čvorovića, te da svaku nagradu za ovu ulogu, „ravnopravno deli“ sa Ljubom Bandovićem.

Pored talenta i tačne glumačke igre, Nela je prepoznatljiva po svom osmehu, spremnosti da se bori za svoju struku, kao onomad kada je stala uz svoje kolege u inicijativi „Nije umetnički ćutati“.

Mnogi je doživljavaju skromnom, ali ona sama za sebe kaže da je samouverena.

To što ništa u životu nije dobila odmah i što je na mnogo toga morala da čeka shvatila je kao svoj put, koji je „težak“ nestrpljivima, dok nju, prema sopstvenim rečima, odlikuje strpljenje.

Smatra da je važno slediti svoje snove ma šta okolina govorila.

„Slušajte svoje srce, puno je pametnije od razuma. Svi deluju na naš razum, a samo mi na naše srce“, sumirala je svoj životni kredo ova glumica.

Nelu je publika zavolela zbog brojnih uloga u domaćim serijama, a oni koji radije idu u pozorište znaju je kao verodostojnu Elizabetu, nesrećnu Anđu, manipulativnu Liz, opaku Zelenićku i mnoge druge likove koje s jednakom posvećenošću oživljava na sceni.

Nela Mihailović rođena je 16. oktobra 1969. godine u Valjevu.

Glumu je upisala nakon dve godine studiranja medicine.

Diplomirala je u klasi Vladimira Jevtovića.

U braku je s kompozitorom Vladimirom Petričevićem s kojim ima ćerke Martu i Petru.

Omiljena knjiga joj je „Tvrđava“ Meše Selimovića, i to se nije promenilo od njene petnaeste godine.

Pročitala ju je ponovo i za vreme karantina, jer joj je, kako kaže, ova knjiga uvek „lek za dušu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari