Somborsko Autobusko preduzeće Severtrans saopštilo je da već godinama neregistrovani prevoznici kupe kajmak, odnosno da u poslednje vreme rade šta hoće. Na teritoriji opštine Sombor, kažu u Severtransu, svakim danom sve je više nelegalnih prevoznika među njima ima i onih koji su registrovani za vanlinijski, a obavljaju linijski prevoz, te koriste svako autobusko stajalište i primaju putnike u vozila, što zakonom nije dozvoljeno.

Somborsko Autobusko preduzeće Severtrans saopštilo je da već godinama neregistrovani prevoznici kupe kajmak, odnosno da u poslednje vreme rade šta hoće. Na teritoriji opštine Sombor, kažu u Severtransu, svakim danom sve je više nelegalnih prevoznika među njima ima i onih koji su registrovani za vanlinijski, a obavljaju linijski prevoz, te koriste svako autobusko stajalište i primaju putnike u vozila, što zakonom nije dozvoljeno. Legalni autoprevoznik ističe da mesečno na ime poreza plaća pet miliona dinara, a da upravo toliko gubi zbog nelojalne konkurencije. U Severtransu naglašavaju da nemaju zaštitu lokalnih organa vlasti (saobraćajne inspekcije), a da opština zbog divljih prevoznika mesečno gubi bar 500.000 dinara, odnosno godišnje šest miliona dinara.
Mnogobrojni apeli da se stane na put divljoj raboti nisu dali rezultate, pa Severtrans najavljuje da će, ako se ne reše problemi rada na crno, ukinuti pojedine polaske na prigradskim linijama. Sve što tražimo jeste da se zaštiti legalni prevoznik na teritoriji opštine Sombor, ističu u Severtransu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari