Opštinski javni tužilac u Velikoj Plani Vesna Ivanović izjavila je juče da je dobila „usmena uverenja“ da će narednih dana tužilaštvo dobiti izveštaj lokalne policije o udesu u kojem su pre više od mesec dana teško povređeni ministar policije Dragan Jočić i njegov vozač Mirko Damnjanović.

Opštinski javni tužilac u Velikoj Plani Vesna Ivanović izjavila je juče da je dobila „usmena uverenja“ da će narednih dana tužilaštvo dobiti izveštaj lokalne policije o udesu u kojem su pre više od mesec dana teško povređeni ministar policije Dragan Jočić i njegov vozač Mirko Damnjanović. Kako je Ivanovićeva kazala lokalno tužilaštvo na osnovu izveštaja policijske stanice u Velikoj Plani treba da odluči da li će pokrenuti istragu o nesreći koja se na autoputu dogodila u noći između 25. i 26. januara.
Ona je ranije rekla da je po Zakonu o krivičnom postupku „neophodno da tužilaštvu Policijska stanica u Velikoj Plani dostavi izveštaj ili krivičnu prijavu zavisno od činjenica kojima policija raspolaže. „Ne možemo da postupamo dok tužilaštvo na osnovu policijskog izveštaja ili krivične prijave ne kompletira predmet“, navela je Ivanovićeva. U noći između 25. i 26. januara, u ataru Starog Sela kod Velike Plane, dogodio se udes u kome je, nakon što je naleteo na psa vozač „mercedesa G500“ izgubio kontrolu nad vozilom u kome je bio ministar policije Dragan Jočić. Na mestu tog udesa tokom prošle godine desilo se više saobraćajnih nezgoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari