Viši sud u Beogradu odbacio je 9. oktobra zahtev za ponavljanje suđenja za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, uz mogućnost žalbe na ovu odluku Apelacionom sudu.

U saopštenju suda se navodi da je Krivično vanpretresno veće ocenilo da ono što su kao novo predložili advokati odbrane „nije dokaz koji bi sam za sebe ili u vezi sa ranijim dokazima, mogao da dovede do oslobađanja lica koje je osuđeno ili do njegove blaže osude po blažem zakonu“. Ostali predlozi već su, po oceni suda, bili pretresani u prvostepenom postupku i postupku pred Apelacionim sudom.

Advokati dvojice osuđenih podneli su 30. avgusta zahtev za ponavljanje suđenja na osnovu izjave očevica tuče navijača fudbalskih klubova Tuluza i Partizana na Obilićevom vencu 17. septembra 2009 – penzionisanog policajca Dragana Crepulje. On tokom pravosnažno okončanog postupka nije svedočio. Crepulja, koji je tvrdio u izjavi da Taton nije bačen sa ograde zida visine četiri metra, već da je sam pao, predlagan je za svedoka u drugostepenom postupku za ubistvo Tatona, ali Apelacioni sud nije to prihvatio.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda 14 napadača na Tatona dobilo je ukupno 123 godine zatvora. Ustavni sud Srbije odbacio je i ustavnu žalbu da je okrivljenima bilo povređeno pravo na pravično suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari