bor potragafoto M.M./ATAImages

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ocu osumnjičenog D.D za ubistvo Danke Ilić je određen pritvor u trajanju do 30 dana, navodi se u saopštenju VJT Zaječar.

Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru predloženo je određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela Teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ koji se vodi pred tužilaštvom, te da će ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti ispitani u postupku.

U popodnevnim časovima, u Više javno tužilaštvo u Zaječaru doveden je R.D. sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru, za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333. st. 3. u vezi st. 1. KZ.

Osumnjičeni se branio ćutanjem.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je donelo naredbu za obdukciju sada pokojnom D.D, koji je danas, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Obdukcija je poverena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takođe, je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi smrti D.D, saopšteno je iz te institucije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari