Htela je Partizanova dečurlija da se isprsi pred boljom i iskusnijom ekipom Rubina, ali nije imala čime, pa je posle sinoćnjeg očekivanog poraza u Kazanju i dva kola ostala na nula datih golova, jednom bodu i poslednjem mestu H grupe Lige Evrope – 2:0 (1:0), odakle će se teško pomaći i 25. oktobra, kada gostuje još većem Interu.


Rubin – Partizan 2:0 (1:0)

STADION: Centralni stadion u Kazanju. GLEDALACA: 10.000. SUDIJA: Anastasios Kakos (Grčka). STRELCI: Karadeniz 44, Rjanzacev 47. ŽUTI KARTONI: S. Ilić (Partizan).

RUBIN: Rižikov, Kuzmin, Navas, Orbaiz, Rjanzacev (83. Eduardo), Jeremenko, Markano, Boketi, Karadeniz (od 77. Kasajev), Načo, Rondon (od 81. Davidov).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Kamara, S. Marković, Jojić, S. Ilić (od 74. S. Šćepović), Ninković (od 61. Mitrović), L. Marković.

 

Četrdeset četiri minuta su oprezno postavljeni crno-beli, bez ijednog klasičnog napadača u startnih 11 i s čak petoricom talentovanih momaka od 20 i manje godina, uspevali da zadrže korak s prekaljenim i preskupim domaćinom, s tek dva ruska igrača u timu koji je trener Berdijev poslao u „boj“, a onda se potpuno raspao plan trenera Vermezovića da pojačanim blokom na sredini terena, iz kontranapada i(li) prekida izbriše ogromnu razliku u međunarodnoj takmičarskoj kilometraži i vrednosti dva protivnika, odnosno prvenstava iz kojih dolaze. Miljković se okliznuo na desnoj strani šesnaesterca, pa je odbijena lopta završila kod Gokdeniza Karadeniza, a kako ga niko nije ispratio i pokušao da zaustavi u proboju ka unutra, vešti Turčin je udarcem u donji bliži ugao Stojkovićeve mreže naplatio strpljenje u duelu sa (samo) žilavim gostom, najavivši (obostrano) sporije i nekonkretnije drugo poluvreme.

I jedni i drugi su utanjili s (polu)šansama u nastavku, nakon što je Aleksandar Rjanzacev otklonio svaku dilemu oko ishoda, ako ju je iko objektivan imao. Volkov je „pokrenuo“ akciju rivala, Finac Jeremenko majstorski uposlio Rusa, a ovaj se ubacio ispred Ostojića i s desetak metara neodbranjivo kaznio rupe u defanzivi crno-belih. Ulasci špiceva Mitrovića i S. Šćepovića nisu doneli promenu snaga na terenu, pa je samozadovoljni Rubin rutinski sačuvao trijumf.

Vladimir Vermezović: Velika škola

– Bili smo korektni u pojedinim delovima meča, ali Rubin je najjači tim s kojim smo igrali od mog povratka u Partizan. Šteta što smo golove primili na kraju prvog i početku drugog poluvremena, to je danak neiskustvu. Ovo je bila velika škola za naše mlade fudbalere, nadam se da su naučili nešto i izvukli pouke. Ima još da se igra, tražićemo šansu u narednim mečevima – smatra trener Partizana.

Navijači CSKA uz „braću“

Pored tzv. prijatelja kluba i predstavnika sponzora, uz Partizanove fudbalere u prestonici Tartastana bili su i navijači CSKA, njih nekoliko desetina, koliko ih je zapucalo iz Moskve da podrže beogradski klub, s čijim su pristalicama zbratimljeni. Još duži put, iz istog razloga, prevalili su fanovi Sokola iz Saratova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari