Nepoznati efekti reforme obrazovanja, a već se najavljuje nova

Ove školske godine izlaze prve generacije osnovaca i gimnazijalaca koje su učile po novim nastavnim programima

Ostavite komentar


  1. Reforme, reforme…… Da li su prosveten vlasti razmišljale, primera radi o nastavnom programu srpskog jezika i književnosti u srednjim stručnik školama, naročito u školama koje sprovode dualno obrazovanje. Kako će nastavnik da realizuje obradu npr. Dnevnika o Čarnojeviću sa djacima koji se obrazuju u profilima III stepena. Oni jedva da se umeju i potpisati pravilno. Pa to je čista lakrdija. Sve dok se ne naprave posebni programi za gimnazijalce, posebni za stručne čkole četvrtog stepena, a posebni za profile trećeg stepena iz opštih predmeta, nastavnici će biti u problemu. Možda neko iz prosvetnih vlasti misli da bi se na taj način umanjila važnost đaka proizvodnih zanimanja. Ne, njih bi trebalo samo opismeniti. Književnost, je nadgradnja i njome se bave samo talentovani i motivisani učenici.

  2. Ne treba ništa da proveravate, reći ću vam ja iz prve ruke.Od 1989. godine kreće pad u pismenosti dece,motivaciji…i sve gore i gore.2004.godiste vise ne zna ni da govori a kamoli piše.Toliko o reformi.

  3. Торбе теже, још више предмета, још више школских часова…
    Уџбенике пише, ко год хоће, језик не прилагођен узрасту, градиво као за факултет..
    О ком растерећењу ђака причате?
    Наше школе нису пројектоване за одмор, те кад због све више технолошких вишкова, имају „рупе“ у распореду, ђаци седе на хиднику Деца по 7, 8 школских часова дневно имају.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.