Neprijavljeni telefoni 1Foto: Dejana Majstorović

Uprava carina saopštila je da su carinici danas, u dubinskoj kontroli na autoputu Beograd – Niš, otkrili neprijavljenih 13 mobilnih telefona i aparat za zavarivanje sa maskom u kamionu jedne kurirske službe.

U ranim jutarnjim časovima kod naplatne rampe Nais za kontrolu je izdvojen kamion sa prikolicom beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio poštanske pošiljke i dolazio iz pravca Beograda, navodi se u saopštenju.

Na licu mesta nije bilo uslova za detaljan pregled, pa je kamion dopraćen do poslovnice te kurirske službe u Nišu gde je istovarena sva roba i izvršen detaljan pregled.

Tom prilikom, među mnogobrojnim pošiljkama otkriven je i deo robe za koji nije postojala nikakva dokumentacija, a reč je o 13 mobilnih telefona među kojima su se našli „BlackBerry“, „Galaxy S8“, „Galaxy S7“, „Galaxy S5“, kao i aparatu i maski za zavarivanje.

Pošiljaoci su uglavnom fizička lica, ali kako za robu ne postoji dokaz o plaćenim carinskim i drugim dažbinama, ona je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari