Neradni dani do kraja 2024. godine: Koliko ih je još ostalo i kada padaju? 1Foto: Shutterstock/Florin Cnejevici

Građani Srbije juče i danas imali su prilike da se odmore usled proslave Dana državnosti i Sretenja, budući da su oba dana bila neradna, a iako su pred nama i dani vikenda, kratka pauza od posla polako se privodi kraju.

Neradni dani koji su za nama ipak nisu jedini, pa tako građane Srbije čeka još bar sedam neradnih dana tokom državnih i verskih praznika do kraja 2024. godine.

Prvi sledeći neradni dani koji nas čekaju padaju na praznik rada u Srbiji garantuje dva slobodna dana – 1. i 2. maj.

Odmah nakon njih, slede vaskršnji praznici za vernike pravoslavne veroispovesti.

Vaskršnji praznici obeležiće se od 3. do 6. maja, čime će radnici imati šest vezanih dana odmora.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu pada u ponedeljak, 11. novembra i biće takođe neradan dan.

Pravoslavni vernici imaju pravo i na slobodan dan kada obeležavaju slavu, tako da će to pojedinim građanima Srbije biti još jedan dodatni neradni dan.

Neradni dani za pripadnike drugih veroispovesti

Katolički hrišćani će za uskršnje praznike imati četiri neradna dana, od 29. marta do 1. aprila. Pored uskršnjih praznika, neradan dan za njih je i 25. decembar, kada obeležavaju Božić.

Prvi verski praznik za pripadnike islamske zajednice je Ramazanski bajram. Zbog ovog verskog praznika njima će 10. april, prvi dan Bajrama, biti neradan dan. Sledeći praznik pada 16. juna, Kurbanski bajram, i takođe će biti neradan.

Jom Kipur, koji obeležavaju pripadnici jevrejske zajednice, pada 12. oktobra, takođe će biti neradan dan za one koji ga proslavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari