Nestala bista Konfučija

* Predsedništvo Srbije, gradonačelnik Beograda i Ambasada Kine bez komentara
Dva meseca posle pisanja Danasa o tome kako su stali radovi na izgradnji Trga prijateljstva Srbije i Kine na Novom Beogradu, pomenuti plac zvrji prazan

Ostavite komentar


  1. Kakva tragedija od zemlje je Srbija postala. Zalim za sve heroje koji su poginuli za ovu zemlju, da su znali sta ce biti od nas verujem da bi se spakovali i otisli zajedno sa njihovim voljenim daleko odavde. TUGA.

  2. Digli spomenik Konfuciju na pustopoljini, zamoliki kineskog predsednika da ga otkrije i ostavili ga da ga cuvaju skupljaci starog gvozdja. To je ta poznata Vuciceva predanost i posvecenost. Tako ce biti i sa svim ovim spomenicima koje Vucic, Mali i prisipetlja Vesic masovno dizu na svakom cosku Beogeada,

  3. Prvo podignemo spomenik, a jednoga dana će početi i radovi. Tako odsutni Konfučije postade spomenik našoj sveprisutnoj gluposti. Moguće da je Konfučije otišao da postane spomenik na izložbi Necenzurisane laži. .

  4. I kod nas u Subotici je nestala bronzana bista lokalnog narodnog heroja, nekoliko nedelja nakon sto je peseljena u Gradski park pored zeleznicke stanice. Lokalni heroj nije poznat siroj javnosti (Boza Šarčević) ali jeste umetnik – Ivan Meštrović!!! Bista sigurno nije ukradena zbog Mestrovica, vec zbog nesto dinara sa Otpada.

  5. Bista je dobila noge! 😀 Ali ne u smislu na koji Vi mislite. Bista je stvarno dobila par bronzanih nogu, koji se trenutno montira (zavaruje, brusi, patinira), u umetnickoj livnici koja je odradila i prvobitni deo biste. Tako da niko nije ukrao bistu, bice vracena na isto mesto sa kojeg je odneta, upotpunjena 🙂 Licno sam video radove pre neki dan kada sam isao po svoje odlivke.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.