(Ne)ustavno treniranje strogoće

Podneta inicijativa za ocenu ustavnosti uredbe ministra policije koja dozvoljava krivično i prekršajno kažnjavanje istog dela

Ostavite komentar


  1. Vec se sada zna kako ce proci svaka ustavna zalba.Kao i do sada.Ne gubite dzabe vreme i novac.

  2. Nije smetnja da se VODE dva postupka paralelno, ali čim se u jednom presudi, drugi mora da se ili obustavi ili da se donese odbijajuća odluka.

  3. Da ustavni sud ima imao mozga alarmirao bi javnost time da je izvrsen drzavni udar I da je samovoljkom jednog coveka a na osnovu nicega ceo narod izlozen psihickom maltretiranju na najgrublji nacin. SRAM bilo ustavni sud I sve ostale koji svoju guzicu cuvaju time sto cute kao svinja u zitu dok je prekrseno niz zakona I ustavnih procedural te na nelegaslan nacin ukunuta skupstina.Nek se stide !

  4. Mislim da bi ova gospoda mogla da se izjasne gde volontiraju i da li su bili na infektivnoj klinici??????

  5. Svako će snositi odgovornost za svoje postupke, ako je neko mogao da se pridržava svih mera, drugi mora odgovarati što to nije isto učinio.

    1. Care botu, promašio si temu, pametnice moja. Nego ovo mora da je smislio najbolji pravnik ikada (bez dana radnog iskustva)

    2. I vi ce te snositi odgovornost za svoje postupke botovi. Niko nece biti postedjen krivicne odgovornosti, od vaseg firera pa na dalje. Ovo nije strogoca nego ce biti po zakonu, koja tvoja sekta ocigledno ne ferma.

  6. Novcana kazna je najbolje resenje za one koji krse mere zabrane za vreme pandemije

    1. A jel to vazi i za Onog nazovi doktora ekonomije i ovog sto je prisvojio svu vkast. Za njih to ocigkedno ne vazi.

  7. Da bi vladao drugima prethodno treba da vladas sobom, svojim zdravim razumom. Bazicno nije zadovoljeno

  8. Ha ha ,ustavni sud obicno donese odluku da nije nadlezan, penzije, kosovo itd

  9. Dobro je dok jos uopste mogu da se objavljuju kritike Njegove diktature. Jos malo, zivi bili pa videli, nece moci ni to.

  10. Strasno,hocu da se informisem da vidim sta se desava a ovde covek navuce vise frustracija I negativne energije nego da cita kurire I ostale brlje.

  11. Ustavni sud je samo dekor. Partijska organizacija SNS.
    Podsecam na neobicne odluke povodom Briselskog sporazuma, Zakona o umanjenju penzija…………
    Pametnom je dovoljno.

  12. Koliko čitam u nekim država oko ovog problema najradikalnije mere donose skupštine , parlamenti itd a kod nas?.. Mi imamo sposobnog Predsednika koji je skratio postupak i sve preuzeo na sebe od „igle do lokomotive“. Što se žalite?

  13. AV,av.av je zajedno s’ svojim okuruženjem i podrepncima,ugrabijo u svoje ruke državu, vojsku, policiju, sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast. Srbija ne postoji više. Samo prćija ovog ludaka. Srpsko pleme snom mrtvim spava, dok ovi nikogovići rade što im padne na pamet! Strašno pleme, dokle ćeš spavati!!! Dole s tiranijom jedne stranke i jednog nikogovića!

  14. U EU državama čiji su žitelji veoma napadnuti korona virusom već nekoliko nedelja se oseća velika nestašica toalet papira, papirnih peškirića za brisanje ruku u WC-ima itd. Nije nam poznato da li je tako i u Srbiji. Ako je i tamo nestašica pomenutih artikala, onda bi g. Vučić, umesto da Ustav Srbije svakodnevno „gazi“ više puta, stranice tog pisanija mogao korisnije da upotrebi. Neka cepa stranice jednu po jednu i njima, posle upotrebe toaleta, briše ruke! Pošto njemu Ustav niti treba -jer on, očito, po čuvenom francuskom kralju Luju XIV koji je govorio -država to sam ja, slično misli i govori -Ustav za Srbiju to sam ja! Njemu Ustav kao takav mu ne treba, on je i sebe i nekoliko njegovih mafijaša odavno stavio i iznad zakona i iznad Ustava!

  15. Ustavni sud vec godinama ne sudi po Ustavu i zakonu vec po direktivi vladajuce stranke.Nazalos to EU samo posmatra,pitanje je zasto?

  16. SNS je zaglupeo svoje glasace pa sad treba zaglupeti i nas koji smo protiv njih? Jedno je biti protiv Vucica a drugo protiv zdravog razuma. Razum danas sedi kod kuce. To na ulici je nerazum.

  17. Ti isti gradjani su opomenuti prvo usmeno, pa pismeno, pa kaznjeni, a neki i dalje krse pravila. Pa sta im uraditi? Ženi nisu jasni

  18. Vanredno stanje je! Treba smatrati ove mere kao privremena interna organizacija dok traje ovo zlo-A naravno, neki to hoce zloupotrebiti ( kao…po zakonu,..po ustavu..bla…bla…). Mi treba da spasimo zivote kako god znamo. Svi moramo biti odgovorni i fer.

Ostavite komentar


Društvo

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1 9

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od nadležnih da otkriju i kazne odgovorne za pretnje upućene novinarima N1 posle objavljivanja teksta o boravku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u SAD povodom sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.