Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje za Pomoravski okrug dr Goran Radovanović izjavio je da na području Pomoravlja, Resave i Levča nije prijavljen ni jedan slučaj obolelih od malih boginja, a epidemiolozi su registrovali 625 dece uzrasta od jedne do 14 godina koja nisu vakcinisana, uglavnom dece Roma.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje za Pomoravski okrug dr Goran Radovanović izjavio je da na području Pomoravlja, Resave i Levča nije prijavljen ni jedan slučaj obolelih od malih boginja, a epidemiolozi su registrovali 625 dece uzrasta od jedne do 14 godina koja nisu vakcinisana, uglavnom dece Roma. – Popisali smo 427 dece, uglavnom Roma, koja nisu vakcinisana i još 198 koja se nisu odazvala vakcinaciji a koje smo otkrili revizijom kartoteka po domovima zdravlja u Jagodini, Ćupriji, Despotovcu, Paraćinu, Svilajncu i Rekovcu, i izveštaj smo poslali u Beograd odakle očekujemo da stigne vakcina – rekao je Radovanović, dodavši da očekuje da vakcina stigne za 20 dana, kako bi počeli sa vakcinacijom.
Epidemija dečijih boginja u Srbiji počela je 15. januara, a prvi slučaj ove virusne osipne groznice je otkriven 26. januara u Kliničkom centru u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari