Nevreme oštetilo i novu zrenjaninsku bolnicu 1Foto: M. P.

Još uvek se sanira šteta prouzrokovana obilnon kišom praćenom grmljavinom i vetrom, koji su proteklog vikenda pogodili Zrenjanin.

– Tokom sat vremena nevremena palo je preko 80 litara kiše, paralisan je grad i infrastruktura a mnoštvo ulica ostalo je poplavljeno. Stradale su privatne kuće, stambena naselja, javne ustanove, saobraćajnice. Reakcija gradskih službi bila je brza ali za razmere poplave treba vremena da se saniraju. Ozbiljne posledice od nevremena pretrpela je nova zrenjaninska bolnica, gde je krov popustio a najviše šete bilo je u porodilištu.

– Situacija je pod kontrolom. Pacijenti su zbrinuti, niko nije povređen ni ugrožen. Aparati su na vreme sačuvani, jedino su liftovi u kvaru – rekao je dr Vladimir Arbutinov, pomoćnik direktora za medicinska pitanja.

Opštu bolnicu u Zrenjaninu tokom vikenda je obišla pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo, dr Snežana Bojanić.

– Pokrajinska vlada je nedavno odobrila određena sredstva za sanaciju krova bolnice i prema mojim saznanjima, radovi su svakako trebali da počnu već u ponedeljak, ali vremenske prilike su ih preduhitrile. Pored toga, dogovorili smo se i za dalji tretman pacijenata, jer se ne radi samo o osobama iz Zrenjanina, nego i iz celog Srednjobanatskog okruga – rekla je dr Snežana Bojanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari