Kompanija „Silver Lake Investment“ upotpunila je ponudu u okviru komleksa na Srebrnom jezeru atraktivnim brodom „Silver Star“, kojim će zainteresovani moći da obiđu kulturno- istorijske lokalitete i uživaju u bogatstvu prirodnih lepota duž obale Dunava od popularnog jezera nadomak Velikog Gradišta do Golubačkog grada, a kako saznajemo, brod može da primi oko 380 putnika na otvorenim terasama i zatvorenim salonima.

Osim toga, posetioci ovog dela Srbije od vikenda moći će da uživaju i u Aqua parku sa brojnim zanimljivim detaljima za decu i odrasle, smeštenog u blizini jezera, šetališta i postojećih ugostiteljskih objekata, ukupne površine od 2.500 kvadratna metra od čega je 780 pod vodom, a čine ga četiri bazena.

Kako saznajemo, kompanija će nastojati na sve načine da sačuva prirodni kompleks jezera, analogno tome koristiće obnovljive izvore energije, voda će se grejati pomoću sunčanih panela, a za zagrevanje i hlađenje hotela koristiće se toplotne pumpe. Inače, Aqua park je samo deo „Silver Lake Resorta“, koji leži na 350 ha zemljišta. Do sada su završeni marina, teniski tereni, šetalište, restorani, kafići, sedište NCA holdinga… što se može definisati prvom fazom izgradnje. Oko 15. avgusta vrata će otvoriti hotel „Danubiu Park“ površina 5.350 m2 sa 135 ležaja, 53 sobe i 8 apartmana, a obeležiće ga četiri zvezdice. U sastavu pomenutog objekta predviđena je višenamenska sala za 190 ljudi, dok je suteren planiran za raznolike zabavne sadržaje. Toplom vezom sa hotelom biće povezan Fitness-welness spa centar površine 800 m2, čije je otvaranje najavljeno u septembru. Realizacijom novoosmišljenih detalja omogućiće se znatan produžetak turističke sezone i promena strukture gostiju. U perspektivi fokus značajnog turističkog kompleksa usmeren je ka sportsko-rekreativnom, zdravstvenom, kulturnom i kongresnom turizmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari