Pedesetak građana provelo je celu noć u skupštinskoj sali opštine ojnik protestvujući tako zbog odluke Opštinske izborne komisija u tom mestu da ne prihvati tri izborne liste, dve grupe građana i jednu

Demokratska stranka (DS).


 

Opštinska izborna komisija najpre nije htela da usvoji Grupe građana „Miomir Ljubić-Bojnik pobeđuje“ zbog reči „pobeđuje u nazivu“, rekao je za FoNet drugi na toj listi Aca Jovanović.

„Mi smo izmenili naziv liste ali je sada, kažu, problem to što se među odborničkim kandidatima na njoj nalazi osoba koja kao civilno lice radi u policiji i zbog toga ne žele da prihvate listu. Postavljamo pitanje da smo u Beogradu predali izbornu listu da li bi se tamo istraživalo ko je ko i gde radi od kandidata na izbornim listama“, rekao je Jovanović.

Po njegovim rečima, Ustavom Srbije zagarantovano je pravo svakog punoletnog gradjanina da bira i da bude biran, a na ovaj način prekršen je Ustav.

On je dodao da je deo izborne komisije , koja broji desetak članova, glasao protiv ove izborne liste i da ona nije prihvaćena.

„Predložili su da tog kandidata brišemo sa izborne liste ali mi to ne prihvatamo jer smatramo da Opštinka izborna komisjia ovako krši njegovo pravo da bude biran“, objašnjava Jovanović.

On optužuje sadašnjeg poverenika i nosioca liste SNS u Bojniku Nebojšu Nenadovića, inače bivšeg predsednika opštine Bojnik ispred DS , da stoji iza ovakvih odluka komisije.

„To je strah od naše liste jer oni znaju koliki uticaj i poštovanje svaki od kandidata na našoj listi ima u opštini Bojnki“, kaže i dodaje da je to jedina lista koja može da se suprotstavi vlasti naprednjaka u toj opštini.

Jovanović podseća da je Nenadović , zbog sumnji da je zloupotrebio novac namenjen socijali u prošloj predizbornoj kampanji, kao kadar DS, i kupovao glasove birača, bio uhapšen i bio u pritvoru.

On kaže da je strah od političke konkurencije razlog za odbijanje i listi Grupe gradjana Nebojša Radonjić i DS kod kojih je kao razlog naveden naziv liste „Mladi pobeđuju“.

Grupe gradjana Miomir Ljubić najavljuje da će se žaliti Upravom sudu na ovu odluku Opštinske izborne komisije ali i radikalizaciju prostesta i blokadu ulice ispred opštine ukoliko ne dobiju mogućnost da učestvuju na lokalnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari