Nezadovoljstvo u policiji je ogromno, čekaju trenutak kada će da kažu:"E, sad je dosta": Momčilo Vidojević o lošoj situaciji u MUP-u 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Nezadovoljstvo zaposlenih u policiji je ogromno, ali ćute i čekaju trenutak kada će definitivno da ustanu i kažu „e sada je već dosta“, kaže za Danas Momčilo Vidojević, predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza.

On dodaje da je stanje u policiji „čemer, jad i beda, uostalom kao i u poslednjih pet godina“.

– Glavni „posao“ na štetu ne samo policije već i građana odradila je garnitura Stefanović-Hrkalović-Miličković-Ivan Ristić. Sve prave i iskrene a politički neposlušne profesionalce proterali su, ostale su dve vrste policajaca: Većina časnih i poštenih profesionalaca koji ćute i trpe politički teror jer jednostavno ne vide drugi izlaz, i druga grupa su politički poltroni koji su zauzeli gotovo sva rukovodeća i bolja mesta – ukazuje Vidojević.

On dodaje da MUP masovno napuštaju policajci.

– Najveći deo otpuštanja i progona izvršen je u periodu od 2014 do 2022. Po našim informacijama koje smo zvanično od MUP-a dobili, pre dolaska Gašića u periodu od 2016. do 2022. iz MUP je po raznim osnovama otišlo blizu 9.000 zaposlenih, naravno, uglavnom policajaca – naglašava Vidojević.

Prema njegovim rečima, dolaskom Bratislava Gašića na čelo MUP-a policija je doživela definitivni i potpuni poraz.

– Sve najjače i elitne strukture su podređene obračunu sa neistomišljenicima i po aktuelnu stranku politički nepodobnima. Tu prednjači Uprava kriminalističke policije-SBPOK koji je mnogo puta pokazao da je potpuno stavljen u prljavu funkciju SNS-a – ističe Vidojević.

Da je nezadovoljstvo u policiji ogromno, videlo se nakon što je inspektor Milan Isakov dao iskaz pred Specijalnim sudom u vezi sa slučajem Jovanjica. Jedan od inspektora koji je uhapsio vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi Predraga Koluviju, istog dana kada je svedočio dobio je “odgovor” nadležnih u vidu optužnice za zloupotrebu službenog položaja.

U internim grupama policajaca na društvenim mrežama provejavali su komentari podrške inspektorima i ogorčenost zbog toga što se na Isakova, Slobodana Milenkovića i Dejana Mitića vrši hajka, te o katastrofalnom stanju u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari