"Bio sam u pritvoru jer sam uhapsio Koluviju": Ko je Milan Isakov, inspektor protiv koga je podignuta optužnica? 1 Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Protiv inspektora Milana Isakova iz Odeljenja za borbu protiv droga i još dvojice njegovih kolega Više javno tužilaštvo je podiglo optužnicu zbog navodne zloupotrebe službenog položaja i mučenja dvojice mladića.

Ova optužnica je podignuta istog dana kada je Isakov prvi put u Specijalnom sudu javno svedočio u slučaju „Jovanjica“ i to samo par sati nakon završetka suđenja.

U svedočenju je rekao da su on i smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja beogradske policije Slobodan Milenković uhvatili džavu u kriminalu i da nisu očekivali da su u državne strukture u tolikoj meri „upetljane“ u slučaj „Jovanjica“.

Isakov je veoma bitan svedok za ovaj slučaj jer je on bio taj koji je zajedno sa inspektorom Milenkovićem učestvovao u hapšenju vlasnika imanja „Jovanjica“ Predraga Koluvije krajem 2019. godine, kao i u prvom ulasku na ovo imanje, gde su on i Milenković, kako je rekao, zatekli fabriku droge.

Nakon hapšenja Koluvije, Isakov je, kako tvrdi, trpeo brojne pritiske, pa je tako zajedno sa još jednim kolegom uhapšen 25. oktobra 2022. godine zbog zloupotrebe službenog položaja i maltretiranja dvojice mladića.

Nakon ovog hapšenja je, prema njegovim rečima, u pritvoru proveo 30 dana.

„Ja sam zbog ovog predmeta bio u pritvoru. Samo zato što sam sa Slobodanom Milenkovićem uhapsio Predraga Koluviju, mene su uhapsili i pritvorili“, rekao je Isakov tokom svedočenja.

Nepunih godinu dana nakon ovog hapšenja Više javno tužilaštvo je protiv Milana Isakova podiglo optužnicu.

U saopštenju tužilaštva je navedeno da je Isakov zajedno sa kolegama M.K. i M.V. 28. septembra 2022. godine od dvojice mladića kojima je iznajmljivao nargile zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili.

Kako je dalje navedeno u saopštenju Isakov se tereti da je sa kolegama iz odeljenja tukao „rukama i nogama po telu i glavi“ ovu dvojicu mladića i od njih uzeo 28.000 dinara.

Nakon premeštaja inspektora Milenkovića i Mitića, podizanje optužnice protiv inspekotra Isakova samo par sati nakon svedočenja u kome je naveo da je država umešana u proizvodnju droge na imanju „Jovanjica“, deluje kao još samo jedno vršenje pritiska na inspketore koji svedoče u slučaju Jovanjica.

O biografskim podacima Milana Isakova ne zna se gotovo ništa. Prema nezvaničnim i nepotvrđenim  informacijama, on je po struci mašinski inženjer i masterirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Od malena je želeo da se bori protiv dilera droge pa je postao inspektor.

Prema podacima iz saopštenja MUP-a, u trenutku hapšenja 25. oktobra 2022. godine je imao 33 godine.

Na društvenim mrežama njegove kolege su šokirane optužnicom protiv njega i o njemu govore u afirmativnom smislu, oni koji ga poznaju tvrde da je dobar i pošten policajac i da ovako nešto nije zaslužio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari