U Jovanjici sam video fabriku droge: Inspektor Milan Isakov na današnjem pretresu pred Specijalnim sudom 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Inspektor Milan Isakov izjavio je danas na suđenju za nedozvoljenu proizvodnju marihuane na poljoprivrednom dobru Jovanjica da je video fabriku droge na tom imanju, ali da zbog zdravstvenih razloga nije učestvovao u pretresu.

Na pitanje vlasnika imanja Jovanjica Predraga Koluvije gde je bio 14. novembra 2019. godine, Isakov je bio da je bio na bolovanju.

Upitan kada je saznao za Jovanjicu, on je istako da se to dogodilo godinu dana pre pretresa.

On je naglasio i da su znali da će na imanju pronaći drogu, ali da nisu znali u kojoj količini.

Isakov je rekao, kada su on i inspektor Slobodan Milenković zaustavili automobil u kojem je bio Koluvija, koji je bio izuzetno kooperativan, da je iz džepa izvadio legitimaciju i rekao da radi u kabinetu ministra unutrašnjih poslova.

Isakov je dodao da je legitimacija izgledala verno, ali da se „koliko zna“ veštačenjem utvrdilo da je falsifikat.

On je dodao i da je Koluvija pominjao veze sa politikom, a upitan o tome na koga se Koluvija pozivao, Isakov je istakao da će o tome pričati inspektor Slobodan Milenković.

Isakov je naveo kako nakon zaustavljanja nije video da je Koluvija koristio telefon, a upitan da li je on pregledao Koluvijinu torbicu, rekao da nije ni video da ima torbicu i da su, ako je pretresana, to radili nadležni za pretres.

Na pitanje odakle mu operativna saznanja o Jovanjici rekao je od inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića.

Upitan ko mu je dao nalog da Koluviju vrati u Beograd, on je rekao Milenković, a na pitanje kome je predao Koluviju u Beogradu, rekao je da se ne seća ko je sedeo u Policijskoj upravi za grad Beograd.

Na pitanje da opiše ulaz na imanje Jovanjica i da li je bilo otpora, Isakov je rekao da nije koliko se on seća.

Upitan da li je trebalo da se pored Jovanjice trebalo da se pretrese još nešto, Isakov je kazao da su pretresene još neke lokacije.

Odgovarajući da li je imao saznanja o osobi koja se zove Zdravko Milošević, Isakov je rekao da nema.

Na pitanje da li je neko ovih dana na njega vršio pritisak, da svedoči u korist odbrane, Isakov je rekao da je zbog ovog predmeta on bio u pritvoru.

Koluvija je na suđenju rekao da Isakov ne govori istinu.

Jedan od Koluvijinih branilaca je insistirtao da veštaci utvrde da li Milenković zaista ne može da svedoči, dok se tužilac Saša Drecun tome usprotivio.

Naredno suđenje biće održano 27. i 28. septembar od 14:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari