„Nijedan autoritarizam ne podnosi akademske slobode“: Podrška Fakulteta slobodnih umetnosti i nauka iz Budve kolegama u Novom Sadu i Dinku Gruhonjiću

Ostavite komentar


  1. Dokle će više komšiluk da se meša u našu unutrašnju politiku, strašno dokle to ide

  2. E ovo je već za svaku pohvalu, još samo da se oglasi Akademija za film i umetnost iz Paleža (današnji Obrenovac) i Visoka Šnajderska škola iz Parabuća, ( sadašnje Ratkovo) SO Odžaci i da podrže profesora Dinka Šakonjića i njegovu a i našu slobodu govora. Amin.

  3. Verujem da je predsednik Putin „upoznat“ sa „bitisanjem“ „fakulteta slobodnih umetnosti i nauka (Faculty of Liberal Arts and Sciences) iz Budve, koji su osnovali izbegli naučnici i akademci iz Rusije“.

  4. Kakva bre akademska sloboda? Čist govor mržnje i nemoj se „vaditi“ jer ništa ne može da te opravda! Sram te bilo! Ako ti ne odgovara, idi tamo gde ti je bolje. A inda tamo reci nešto slično za tu državu pa da vidimo tu „slobodu govora“. Još jednom – sram te bilo!

  5. Какво академско „“ мјешање теза и покушај доказивања да је говор мржње нека слобода говора хаха.. као ето

  6. Kako god, Gruhonjić je diskreditovan kao prosvetni radnik, jer je kompromitovao pravo na slobodu govora.Pitam se kao građanin,kako mu pojedine kolege daju bjanko podršku.

  7. Dinko Gruhonić nije glup čovek da nešto ne shvata i ne razume.
    Pazite, on je u NS došao iz Banjaluke. Na tribinama gde se pojavljuje kao govornik, konstantno izražava neprijateljski stav prema izbeglim Srbima iz Bosne i Hrvatske dodeljenim u Vojvodinu. To je uradio i na tribini u Subotici. Sad probajte da zamislite kako se osećam ja i moj tata Miloš, koji je izbegao u Suboticu kod sinova, slušajući Dinka Gruhonića. Znači kad Murat dođe u NS to je normalno. Kad Miloš, pred terorom hrvatske vojske, izbegne u Suboticu kod sinova, za njega je to „posrbljavanje Vojvodine kako bi se Vojvodina jednom za svagda vezala za Srbiju.“ Znači njegov stav je dvostruko neprijateljski. Kako prema izbeglim Srbima tako i prema državi Srbiji koja mu je pružila gostoprimstva. Prosto za ne poverovati. Lično sam ga slušao na tribini u Subotici.

  8. čitava familija moje drage majke je nastradala u tom jasenovcu…ako je soroš dao savet da stalno potežete razmirice sami ste krivi za to …teške reči je izgovorio i sada snosi teret svega toga..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.