"Nijedan autoritarizam ne podnosi akademske slobode": Podrška Fakulteta slobodnih umetnosti i nauka iz Budve kolegama u Novom Sadu i Dinku Gruhonjiću 1foto Medija centar

Fakultet slobodnih umetnosti i nauka (Faculty of Liberal Arts and Sciences) iz Budve, koji su osnovali izbegli naučnici i akademci iz Rusije, šalje punu podršku kolegama sa Fakulteta u Novom Saduu, zbog dešavanja vezanih za pretnje profesoru Dinku Gruhonjiću, drugim vašim profesorima i studentima.

„Nijedan autoritarizam ne podnosi akademske slobode. Autonomija univerziteta je uvek i svuda meta autoritarnim i nedemokratskim instinktima jednog društva.

"Nijedan autoritarizam ne podnosi akademske slobode": Podrška Fakulteta slobodnih umetnosti i nauka iz Budve kolegama u Novom Sadu i Dinku Gruhonjiću 2
Foto: screenshot

Vođeni sopstvenim iskustvom, zbog kojeg smo zbog slobode misli, reči i savesti morali da napustimo svoju zemlju, ostavljajući iza sebe porodice, univerzitete i karijere, izražavamo duboku zabrinutost zbog pritisaka i pretnji kojima je izložen naš kolega profesor Dinko Gruhonjić.

Pozivamo vlasti u Srbiji da profesoru Gruhonjiću i kolegama profesorima i studentima Filizofskog fakulteta u Novom sadu omoguće uslove za slobodan i nesmetan rad, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari