Nikola Jovanović (CLS): Grad da naplati penale za kašnjenje gasnih autobusa 1Foto: Medija centar

Imajući u vidu da je sto gasnih autobusa turske marke „BMC“ dostavljeno Beogradu znatno nakon poslednjeg ugovorenog roka, Grad je dužan da naplati penale i garanciju za dobro izvršenje posla, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Poslednji rok za isporuku turskih autobusa bio je 6. septembar, dok su oni isporučeni tek 22. novembra, što predstavlja grubu povredu ugovorne obaveze i razlog da se aktivira bankarska garancija i naplate penali, objasnio je Jovanović.

„Podsećam i da je gradska uprava obećavala povrat od 10 odsto kupovne cene na osnovu  neke „zelene linije“ finansijskog lizinga, o čemu više niko ne govori, što zabrinjava“, dodao je Jovanović.

„Garancija za dobro izvršenje posla iznosi 3.4 miliona evra i mora se aktivirati u roku od mesec dana od uočenog propusta. Ukoliko Grad ovo ne učini, ni ne naplati penale od Turaka, a ni ne izvrši obećani povrat isplaćenog novca, GSP Beograd će biti oštećen za oko deset (10) miliona evra“, zaključio je direktor CLS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.