Ninić: Kokanović ne može biti procesuiran zbog satiričnih i komičnih kritika 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Advokat Ivan Ninić ocenio je danas da njegov kolega Čedomir Kokanović ne može biti procesuiran u vezi paljenja automobila predsednika Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimira Beljanskog pošto je po njegovim rečima, na satiričan i komičan način uputio kritike Beljanskom, u vidu stikera i animacija na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter).

Na konferenciji Protestnog odbora advokata u beogradskom Medija centru, Ninić je rekao da je tužilaštvo u Novom Sadu postupalo po privatnom nalogu Beljanskog i pritvorilo Kokanovića, dok mu se po prijavi ne stavlja na teret krivica.

„Ove godine, 4. januara, zapaljen je automobil predsedniku Advokatske komore Vojvodine Vladimiru Beljanskom, za šta je neosnovano lišen slobode advokat Čedomir Kokanović. Određena mu je mera pritvora od 30 dana, a mi smo izjavili žalbu na tu presudu i čekamo odluku“, rekao je Ninić.

On je ocenio da Beljanski ima „bolju poziciju u medijima“ od Kokanovića i da je sebe predstavio kao žrtvu.

„Tri krivične prijave Beljanskog objedinjene su u jedan predmet. Na osnovu dva stikera automobila u plamenu i jedne pesmice je usledilo hapšenje i pritvaranje Kokanovića. On nema pet mandata u Komori kao Beljanski i njegov otac pa da mu se veruje“, rekao je Ninić.

Dodao je da očekuje da će Kokanovićeva odbrana uspeti da dokaže da je on neosnovano u pritvoru.

„Beljanski kao predsednik Komore treba da pokaže više strpljenja i da bude otvoreniji za kritike, kakve mu je uputio Kokanović“, ocenio je Ninić.

Iz Protestnog odbora advokata su naveli da se Advokatska komora Beograda, čiji je Kokanović član, nije nijednom oglasila u vezi tog slučaja.

Kokanović je pritvoren zbog sumnje da je počinio dva krivična dela na štetu Vladimira Beljanskog, proganjanje i ometanje pravde, a predsednik AKV nedavno ga je prijavio zbog navodnih pretnji smrću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari