Niš ovog leta bez obilazaka otvorenim turističkim autobusom 1foto Vesna Torović Danas

Turisti u Nišu tokom ovog leta neće moći da obilaze grad otvorenim turističkim autobusom, jer iznajmljivanje autobusa nije planirano budžetom grada Niša za ovu godinu, rečeno je danas agenciji Beta u Turističkoj organizaciji Niša (TON).

Prema rečima direktorke TON Dragane Božić, minulog oktobra, kada je planiran budžet za ovu godinu, niko nije mogao da predvidi da će se epidemija korone smiriti i turisti vratiti u Niš.

Božićeva je kazala da veruje da će TON moći oktobra da predvidi budžetska sredstva i da narednog leta organizuje vožnju gradom otvorenim turističkim autobusom.

Turisti su mogli da obilaze Niš autobusom sa otvorenim krovom tokom leta 2019. godine, a već naredne godine odustalo se od obilazaka zbog epidemije korona virusa.

Panoramsko razgledanje grada organizovano je tri puta dnevno, a trajalo je oko 80 minuta i koštalo je za odrasle 400 dinara, dok je karta za decu bila 250 dinara.

Tokom panoramske vožnje turisti su mogli da vide sve značajnije spomenike iz niške istorije poput Tvrđave, Koncentracionog logora Crveni krst i Ćele Kule, kao i centar Niša i Niške Banje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari