Mesec dana posle neslavnog završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, najbolje srpske fudbalere još uvek peče poraz od Slovenije, ali ih isto, ako ne i više, boli burna reakcija nacije na tok i ishod meča u Mariboru. U prvom rediju medija.

Defanzivci Aleksandar Kolarov, Branislav Ivanović i Slobodan Rajković ne negiraju loše igre i rezultate u izgubljenoj borbi za EP u Poljskoj i Ukrajini, međutim, u glas su, i s puno srdžbe, reciplirali „sedmoj sili“ na njene komentare o zalaganju i motivima „orlova“, odnosno ratu sujeta u svlačionici, pa se poslednje obraćanje novinarima sjajnog trilinga defanzivaca, „poreklom“ iz OFK Beograda, pred današnji odlazak na prijateljske mečeve sa Meksikom i Hondurasom, pretvorilo u ispitivanje tuđih dobrih ili loših namera.

-Ostajem pri izjavi datoj odmah posle utakmice – nismo zaslužili da odemo na EP, pa čak ni u baraž. Mislim na našu igru i to da smo, recimo, protiv Slovenije i Estonije osvojili samo dva boda. I zaslužili smo kritiku za to. Osporavanje je bilo očekivano, jer smo mi najodgovorniji. Nažalost, čini mi se da su neki mediji jedva dočekali da se tako nešto desi, pa da krenu s lansiranjem nekih nefudbalskih, neljudskih stvari…Pogodile su me priče da ovde dolazimo zbog premija, a jedina smo selekcija u regionu koja ne dobija pare za igranje u nacionalnom timu. I ne trebaju nam. Nikada niko od nas nije tražio bonuse i nikada i neće – ogorčeno je govorio levi bek Mančester sitija, i naš najbolji igrač u duelima odluke s Italijom i Slovenijom, Aleksandar Kolarov, još oštrije demantujući glasine o trzavicama među pojedincima, poput (navodne) njegove svađe sa Milanom Jovanovićem u Mariboru.

-Znam da ste se i vi iznervirali one večeri u Mariboru (obraćanje novinarima – prim. aut), ali vi ste posle mirno zaspali, a ja tri dana nisam oka sklopio. Toliko mi je sve to teško palo. I zato se manite neproverenih informacija – zamolio je i(li) upozorio prvotimac engleskog kluba, a njegove reči je potvrdio i defanzivac Čelsija Branislav Ivanović.

-Podsećam vas da smo mi ti koji su najponosniji kada napravimo dobar rezultat, a isto tako da svaki neuspeh nama najteže pada. Mada, možda i vi niste svesni koliko su bitne stvari oko ekipe. Atmosfera, komentari ljudi, pisanje medija. Sve to utiče na nas – objasnio je britki desni bek.

Najmlađem među njima, Slobodan Rajković iz Hamburgera, isto smatra da se otišlo „predaleko“ u analizi neuspeha.

-I ja sam čitao o svađama oko izvođenja penala, nekim sukobima u svlačionici i hotelu.. Sve je to smešno i nestinito, ali nas jako pogađa. I remeti. Godinama živim u inostranstvu i znam kako su tamo mediji blagonakloniji prema svojim reprezentacijama, čak i kada ne opravdaju očekivanja – uverava štoper nemačkog tima, koji je na kraju neobične konferencije za novinare, povodom latinoameričke mini turneje, s kolegama, samo konstatovao da je ova „uslovno rečeno nova generacija na novom početku i da joj treba podrška“, počev od ova dva susreta, najbitnija zbog imidža i samopouzdanja ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari