Noćašnja tuča nastavila se i u bolničkim hodnicima, policija privodi učesnike 1Uviđaja posle tuče mladića u Kosovskoj Mitrovici Foto: KoSSev

Istraga kosovske policije povodom sinoćnje tuče i ranjavanja dvojice mladića kod kafića „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici je intenzivna i vodiće se dok se ne rasvetli sve. U incidentu je povređen još jedan muškarac, ali je povrede zadobio u tuči. Tuča se nastavila i u bolničkim hodnicima, javlja portal KoSSev.

Kako je KoSSev izvestio sa lica mesta, najmanje tri osobe su povređene u tuči i pucnjavi koje su se dogodile sinoć u 22.42 u ulici Vardarska,  u blizini jednog od mitrovičkih kafića u centru grada.

Povređeni su odmah, vozilom hitne pomoći, odveženi u bolnicu, a potom je na lice mesta stigla i policija.

Policija je potom i potvrdila za KoSSev da su ranjena dvojica mladića, i to jedan u predelu butine, a drugi u nožni prst.

U naknadnom saopštenju, Radović je danas naveo da su vatrenim oružjem sinoć ranjena lica sa inicijalima A.S.(1994) – ranjen u predelu butine i M.N.(1995) – u nožni prst.

„Obojica su zbrinuta u KBC-u Kosovska Mitrovica na odeljenju Ortopedije i u stabilnom su stanju“, kaže portparol kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.

Osim njih, i muškarac P.L. takođe je zbog povrede noge, ali zadobijene u tuči kod ovog kafića, zbrinut u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Radović takođe iznosi da je tuča zapravo počela u samom kafiću, a da se potom nastavila na ulicama grada, a kasnije i u hodnicima bolnice.

„Zbog toga je pozvano pojačanje službenika policije, jer su sva lica, koja su pravila nerede u bolnici, bila u alkoholisanom stanju. Uspeli su da to brzo srede, i priveli su pet lica, od kojih su četiri muškarca i jedna devojka“, precizira poručnik.

Radi se o licima sa inicijalima J. N.(1999), L. U.(1999), B. R.(1996) i B. S.(1995), kao i devojka A. I.(1995).

U daljem toku istrage radi se na pronalaženju NN lica koje je upotrebilo vatreno oružje, kao i drugih učesnika u tuči.

Dežurni tužilac, navodi Radović, naložio je i da se obavi konsultacija sa lekarima na Hirurgiji i Ortopediji, radi konačnog kvalifikovanja krivičnog dela.

Ovaj slučaj se do konačne potvrde lekara kvalifikuje kao „teške telesne povrede“.

„Lekari su se usmeno izjasnili da se radi o teškim telesnim povredama, a da će naknadno i pismeno dostaviti detaljnije o kakvim se povredama radi“, naveo je portparol KP za Sever.

Inače, ove je druga tuča omladine u Kosovskoj Mitrovici za sedam dana. Prošle nedelje osamnaestogodišnji učenik srednje Ekonomske škole izbo je britvom maloletnog učenika i to u prostorijama škole.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.