Nord Prajd manifestacija održana u Beogradu 1Foto: Fonet/Antonio Ahel

Manifestacija Nord Prajd održana je večeras u beogradskom Dorćol placu, uz prisustvo velikog broja ljudi među kojima i državnih funkcionera.

Manifestaciju Nord Prajd organizovale su ambasade Danske, Švedske i Norveške.

Ambasadorka Švedske Anika Ben David pozdravila je prisutne i rekla da u Švedskoj Prajd tradicionalno organizuju svake godine.

„Mi imamo zajedničku poruku da svako ima pravo da živi kako želi i da voli koga želi. Podržavamo Srbiju na putu poštovanja ljudskih prava jer je ovde u stvari o tome reč“, rekla je švedska ambasadorka.

Kao što se videlo, dodala je, borba za LGBT prava je stalna borba.

„Zato smo zahvalni premijerki Ani Brnabić što je ovde sa nama“, navela je.

Dunja Mijatović ispred Saveta Evrope kazala je da su ljudska prava univerzalna i da je frustrirajuće videti toliko kažnjavanja zbog nečijeg izbora i mržnje.

„Moramo da pobedimo mržnju, to smo videli u Srbiji u poslednjih par nedelja. Tu mržnju nikad neću odobravati, slavimo slobodu i naše različitosti. Borimo se i podržavamo LGBT jer oni jesu ranjiva grupa“, navela je Mijatović.

U ime organizatora Europrajda 2022. Kristina Garina zahvalila je svima što podržavaju Prajd pokret.

„Nadam se da će premijerka biti sa nama sutra u šetnji“, istakla je ona.

Manifestaciji Nord Prajd prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, brojni ambasadori, a od opozicionih političara narodni poslanik Nebojša Zelenović i članica stranke Zajedno Biljana Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari