Nova kadrovska rešenja u Ministarstvu prosvete 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Zoran Kasalović postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na tu funkciju je došao sa mesta državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Nova državna sekretarka u Ministarstvu prosvete je i Marijana Dukić Mijatović, kadar Srpske napredne stranke, inače doskorašnja potpredsednica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i savetnica gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Dukić Mijatović je početkom godine bila predmet prepucavanja pokrajinskih odbora Demokratske stranke i SNS-a, pošto su demokrate osporile njen izbor za vanrednu profesorku Fakulteta tehničkih nauka zamerajući joj, između ostalog, što je doktorirala na privatnom fakultetu.

Odlukom Vlade Srbije, četvoro pomoćnika bivšeg ministra prosvete Mladena Šarčevića ostaju i naredna tri meseca na istim pozicijama: Saša Stojanović kao pomoćnik za digitalizaciju, Marina Soković za nauku, Spomenka Simonić za učenički i studentski standard i investicije i Saša Lazović za tehnološki razvoj.

Iz Ministarstva prosvete juče nisu odgovorili na naše pitanje ko će još činiti tim ministra Branka Ružića. Prema našim saznanjima, u ministarstvo se iz penzije vratio Zoran Kostić kao savetnik ministra. Kostić je inače bio desna ruka nekadašnjeg ministra iz reda socijalista Žarka Obradovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari