Nedeljni košarkaški derbi biće nova prilika za Partizan mt:s i Crvenu zvezdu da dokažu da uspesi protiv španske Kahe Laboral u Evroligi, odnosno prva pobeda u NLB ligi nad Cibonom nisu slučajnost. Poslednja dva susreta večitih rivala u prošlosezonskom polufinalu regionalne lige pripala su crno-belima, ali u nov duel ulaze i dva reklo bi se nova tima.

Partizan mt:s ne blista u NLB ligi gde je zabeležio čak četiri poraza u sedam mečeva, ali zato izabranici Vlada Jovanovića imaju čime da se podiče u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Nov trener ugostiće Zvezdu sa novim timom koji, reklo bi se, još se uigrava što posebno važi za Amerikance Lafajeta i Gista koji su poslednji obukli dres šampiona Srbije. Na terenu neće biti skoro cele petorke koja je dobila prethodne duele u Pioniru, ali će Partizan mt:s i dalje u svojim redovima moći da računa na kapitena Petra Božića, Dušana Kecmana i Jana Veselog, uz već dokazanom novajliju Nejtana Dćavajia.

– Favoriti smo na papiru, ali to ništa ne znači na terenu u ovakvim mečevima. Svaka utakmica je značajna, ne treba da se opterećujemo. Imamo puno igrača kojima će ovo biti prvi derbi, a oni sa druge strane imaju mladost koja donosi agresivnost i veliku motivaciju – rekao je uoči derbija Vlado Jovanović, trener KK Partizan mt:s.

Sa druge strane, Crvena zvezda potpuno „renovirana“ dolazi na megdan ljutom rivalu. Strateg crveno-belih Mihailo Uvalin na raspolaganju ima plejadu mladih igrača željnih dokazivanja, pa kako motiva u derbiju neće nedostajati, svi simpatizeri Zvezde nadaju se još jednoj velikoj pobedi. Protiv svog bivšeg kluba igraće dvojica dojučerašnjih partizanovaca Strahinja Milošević i Darko Balaban, dok najnovija akvizicija kluba sa Malog Kalemegdana Sava Lešić još nema pravo nastupa. Zvezda rivalu može da odgovori i po kvalitetu stranaca budući da se Rikardo Marš već dokazao u NLB ligi. Otežavajuća okolnost za crveno-bele je činjenica da protekle sedmice nisu trenirali u Pioniru koji su napustili zbog novčanog duga, te da će posle spremanja u Kovilovu imati samo šuterski trening u dvorani gde igraju svoje mečeve.

– Partizan je favorit, a od nas očekujem da u kontinuitetu odigramo dve dobre utakmice, da ponovimo borbenost kao protiv Cibone. Pokušaćemo da damo sve od sebe, da odigramo korektno i zadovoljimo naše navijače. Doći ćemo u Pionir sa sportskim „ratničkim“ mentalitetom – najavio je Mihailo Uvalin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari