Nova oprema za ORL ambulantu subotičke bolnice 1Nova oprema u ORL ambulanti, foto: Opšta bolnica Subotica

ORL ambulanta Opšte bolnice u Subotici dobila je novu opremu u vidu dijagnostičko terapijskog aparata najnovije generacije.

Kako navode iz bolnice, nova oprema će ubrzati dijagnostiku oboljenja uva, grla i nosa kod pacijenata i omogućiće kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga.

“Sada u ORL ambulanti možemo odmah uraditi mikroskopski i endoskopski pregled uva, endoskopski pregled nosa i nosnog sprata ždrela, kao i endoskopski pregled grkljana”, navode iz subotičke bolnice.

Radno mesto je opremljeno kompjuterom i kamerom, a upotrebom fleksibilnog video laringoskopa, koji se nalazi u sklopu aparata, pregled može da se snima, arhivira i pregleda kako bi se uočili detalji koji na samom pregledu nisu vidljivi.

Na ovaj način može da se prati stanje i napredak lečenja kod pacijenata, upoređivanjem snimaka pre i posle lečenja.

“U sklopu opreme, postoji mogućnost ispiranja uva sa vodom koju sam uređaj greje na temperaturu tela. Postoji mogućnost aspiracije i insuflacije. Oprema obuhvata i ergnomski prilagođenu radnu stolicu, kako za lekara, tako i za pacijenta. Stolica za pacijenta može da se postavi i u ležeći položaj, te je podobna i za ispitivanje otoneuroloških pacijenata”, dodaju iz bolnice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari