Nova podvala države za pokriće gubitaka Er Srbije

Ostavite komentar


  1. Ne znam čime se opravdavaju ovakvi potezi. Očigledno da je od početka napràvljena greška, država neopravdano upumpava ogroman novac,otvaraju se direktne linije za Njujork, Kinu, Iran Preuzimanje aerodroma Niš, rasterivanje low cost kompanija da bi se upumpava novac Er dahri, da bi zaradili Francuzi na BG aerodromu umesto Niša..Ako dodamo ogromne subvencije motaonicama kablova, ono šta je rađeno i sa Zelezarom i plan b, pa Topionicom Bor, prodajom njiva i oranica, prodajom PKB i sad plaćanjem nekoliko puta više te iste zemlje za autoput, gradnja mini hidrocentrala i uništavanju prirode …Da li je moguće da se radi tako diletantski i neodgovorno, ili je stvarno u pitanju organizovana pljačka svih resursa i totalna devastacije zemlje?!?!

    1. Da li je moguce da Vi ovakav komentar pisete a da ne znate da Air Serbia niti leti niti je letela ni za Kinu ni za Iran?

      1. Slobodane, ne leti direktno za Kinu, EU je zabranila bezvizni režim sa Iranom i direktna linija je ukinuta, ne leti se više ni za NY svaki dan, ali to ne umanjuje gubitke koji su nastali. Da li vam u svemu u tekstu napisanom i mom komentaru samo to zapelo za oko? Šta vi mislite o tekstu i ovim katastrofalnim potezima vlasti uvezi Er Srbije? I ne samo nje?

      2. Posto vec neko vreme ne zivim u Srbiji, mozda sam nesto propustio. Ali zar na jesen 2017 nije obecano da ce od 2018 godine poceti redovni letovi Air Srbije za Peking? Znam da su polivali od radosti, smrkovima prvi avion koji je sleteo iz Kine na Aerodrom u Beogradu ?
        Znaci i to su slagali ? 🙁

        1. Za Kinu je leteo Hainan Airlines a ne Air Serbia, ti letovi su ukinuti u oktobru 2018. Air Serbia leti za NY 2-3 puta nedeljno tokom zime, na proleće pojačava sa 4-5 letova nedeljno i onda od 14. juna će leteti 6 puta nedeljno tokom cele letnje sezone.

  2. E moji jadnici.Da li znate da Aviogenex i dalje „leti“?Zaposleni i dalje nešto primaju,dede kući ,na buvljaku…
    ErSrbija je kao i JAT,nahraniće generacije povlašćenih koji su uspeli da se tamo utrpaju.Cele familije.
    Nema spasa.

    1. svakog vikenda nice po jedan novi mali buvljak? obratite paznju koliko naroda KUPUJE na tim buvljacima.

  3. Dragi Penzioneri,
    … kada vam se na ekranima TV Pinka sledeci put pojavi simpaticni Ana Brnabic i obavesti vas da ce dogodine Srbija imati najmanji u Evropi, privredni rast od maestralnih 2.8%, barem cete znati da svojim penzijama, bas kao i glasovima, sponzorisete vucicev neoradikalski rezim koji vam uzima zalogaj iz usta.
    A onda razmislite za koga ste na sledecim izborima, i trebaju li vase penzije da subvencionisu vuciceve Arape ili vase stomake?!

  4. Te subvencije za letove iz Nisa neće ići Er Srbiji već drugim kompanijama pre svega Wizz airu jer ona neće leteti tj ne može da leti iz Niša jer su svi kapaciteti tj avioni angazovani za letove iz Beograda. A sto se tice ER Srbije vlada jedino subvencionise liniju za Njujork sve ostale linije iz Beograda su rentabilne a, poslovanje Er Srbije nije bas onakvo kakvo bi trebalo da bude ali je daleko bolje nego sto je bilo Jatovo. Drugog resenja za bivsi Jat (isplata istorijskih dugova i neko dodatno ulaganje) nije bilo nazalost. Autosovinizam je i ovde prisutan ok neko je protiv trenutne vlasti ali to nije razlog da tako blati aviokompaniju ciji smo mi građani Srbije većinski vlasnici.

    1. Dr Srbija me loukost kompanija. Sveta usluge u avionu se placaju (Voda, kafa, …..), a Cena karte visoke , kao da je puna usluga.

  5. Kad jednog dana, kad god to bilo, Vučić ne bude vršio vlast na videlo će izaći sav užas koji je proizveo. Verujem da je Er Srbija samo mali deo srpskog propadanja. Država je razorena i opustošena. Kad bi Vučiću ponudili da bude hirurg on bi i to prihvatio. Čovek koji nije radio nigde i nikada vodi državu. Domanoviću đe si?

  6. Air Srbija je napravljena da prevozi putnike iz Srbije, Crne Gore, BIH, Makedonije i Kosova uz financijsku pomoc SADe. Sve je obavijeno velom tajne, niti se zna koliki su gubici ko to pokriva niti bilo sta drugo u vezi te drzavne kompanije koja ne radi na principima profita vec je nekakav monstrum politike trage frange i ostalih tajnih poslova tajnih sluzbi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.