Nova sanitetska vozila stigla u Majdanpek 1

Za dve pandemisjke godine svako sanitetsko vozilo majdanpečkog Doma zdravlja prešlo je po 300.000 kilometara. Dva nova saniteta, stigla pre par dana u ovu zdravstvenu ustanovu, omogućiće bolju uslugu i kvalitetnije uslove transporta pacijenata do sekundarnih zdravstvenih ustanova.

-Mi smo jedan od retkih domova zdravlja koji svoje pacijente moraju da transportuju najmanje 75 kilometara do sekundarne ustanove odnosno do Zdravstvenog centra Bor ili mnogo duže do Beograda ili kovid bolnice Kruševac – objašnjava direktor majdanpečkog Doma zdravlja dr Dragan Fudulović.

Podseća i da su u vreme pandemije  sanitetska vozila ove zdravstvene ustanove, svako ponaosob, prešla po 300.000 kilometara.

-Mi smo od lokalne samouprave pre dve godine dobili tri vozila master koja su u vreme korone značajno doprinela da blagovremeno transportujemo pacijente. Ta se vozila maltene, nisu gasila i dva nova sanitetska vozila koja smo ovih dana dobili od Ministarstva zdravlja značajno će rasteretiti postojeći vozni park i omogućiti da pacijenti imaju bolju uslugu i kvalitetnije uslove transporta, što je naročito važno za za onkološke i pacijente koje vozimo na dijalizu – kazao je za Danas prvi čovek Doma zdravlja Majdanpek.

Jedno od dva nova sanitetska vozila služiće za prevoz onkoloških i pacijenata na hemodijalizi, a drugo, opremljeno svim neophodnim medicinskim aparatima, za transport hitnih slučajeva do većih zdravstvenih centara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari