Nova Stranka: Siniša Mali da podnese ostavku, a istim putem da krene i cela Vlada Srbije 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Nakon što je Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog Univerziteta danas preinačio odluku FON-a i jednoglasno utvrdio neakademsko ponašanje ministra finansija Siniše Malog, Nova stranka javno zahteva da on smesta podnese ostavku na mesto ministra, ali i da istim putem krene i celokupna Vlada Srbije, kao i predsednik Republike, saopštila je danas informativna služba Nove Stranke.

U saopštenju se navodi da je nakon današnje odluke „potvrđeno ono što je odavno svima jasno – da je (Siniša) Mali veliki plagijator, te da na mestu visokog državnog funkcionera danas imamo jednog običnog prevaranta“.

„On ne samo što je plagirao naučni rad, već je i upornim izbegavanjem da preuzme odgovornost postao simbol odnosa vlasti prema obrazovanju uopšte, koje je u Srbiji godinama unazad sistemski urušavano. Kao takav, imao je zdušnu podršku svih ostalih kolega iz Vlade, ali i evidentnu zaštitu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je svaku priliku koristio da uputi najpogrdnije reči na račun svakoga ko se barem usudio da čast i obraz pomenutog dovede u pitanje“, saopšteno je iz Nove Stranke.

Iz Nove Stranke navode da je tako „ovaj dokazani plagijator stavljen u red zaštićenih saradnika režima, rame uz rame sa Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem Brankom u slučaju „Krušika“, Aleksandra Vulina u slučaju „tetke iz Kanade“ i mnogih drugih koji svakodnevno vređaju inteligenciju građana Srbije.

„Stoga NOVA zahteva da veliki zaštitnik Vučić i njegova svita lopova, prevaranata i falsifikatora iz Vlade kolektivno prepuste svoja mesta mnogo poštenijim i kvalifikovanijim ljudima, koji zbog njih svakodnevno zauvek napuštaju Srbiju“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da će „zbog svega navedenog nastaviti svoju doslednu i beskompromisnu borbu za poboljšanje izbornih uslova, kako bi zajedno sa građanima na prvim sledećim izborima sve predstavnike režima poslali u političku istoriju, a sistem u Srbiji, u kojem će, između ostalih, obrazovane osobe biti adekvatno vrednovane i cenjene, poveli putem modernih, evropskih zemalja 21. veka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.