Nova vlada još nije imenovala državnog sekretara za medije 1Foto: Ljiljana Bukvić

Vlada koju predvodi Ana Brnabić, izabrana pre tri meseca, još nije imenovala brojne državne sekretare, pa tako ni državnog sekretarara zaduženog za medije u Ministarstvu kulture i informisanja.

U mandatu prošle vlade na tom mestu se nalazio se Nino Brajović, koji je izabran decembra 2016, ali mu je mandat automatski prestao kako je prestao mandat prethodnoj vladi Aleksandra Vučića. Državni sekretari su političke funkcije koje su povezane sa ministrom, tako da sa prestankom mandata ministru pestaje njegovim državnim sekretarima.

U ovom trenutku nije poznato da li će na to mesto biti postavljen ponovo Brajović ili neko drugi, a do sada poslove u oblasti informisanja u Ministarstvu kulture obavlja pomoćnik ministra Miloš Janković.

Brajovića, koji je na to mesto došao sa mesta geberalnog sekrtetara UNS, rekao je za sajt UNS da smatra da odugovlačenje sa izborom državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i infromisanja i reforme medijskog sistema.

„Državni sekretar nisam od 29. juna, kada su razrešeni svi državni sekretari, prestankom mandata prethodnoj Vladi. Od tada su neki ponovo izabrani, a koliko je meni poznato, dosta državnih sekretara još uvek nije imenovano. Ja sam, koliko znam, kandidat ministra kulture, a da li ću ponovo biti izabran zavisiće od odluke kabineta Ane Brnabić jer sekretare imenuje Vlada. Ovoliko odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu  rada Ministarstva kulture i infromisanja i reforme medijskog sistema“, rekao je za UNS Nino Brajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari