Rodžer Federer više nije najgora moćna najboljeg srpskog tenisera. Novak Đoković je sinoć, treći put u karijeri, pobedio švajcarskog tenisera i plasirao se u finale turnira u Majamiju gde ću mu protivnik biti bolji iz drugog polufinalnog duela između Huana Martina del Potra i Endija Mareja.

Nekada prvi igračsveta sjajno je počeo meč. Sigurno je servirao, načinio prvi brejk i vrlo brzo poveo sa 5:1. Đoković je uspeo da uzvrati i smanji prednost, ali na kraju je Federer pobedio sa 6:3, što je na prvi pogled izgledalo kao da će lako rešiti i meču svoju korist. Ipak, početak drugog seta „vodenicu“ je okrenuo na Đokovićevu stranu. Srpski teniser brzo je poveo 3:0 u gemovima, Federer smanjio na 3:2, ali Đoković potom sjajnom igrom dolazi do izjednačenja u setovima (6:2). Sjajnu seriju srpski teniser nastavio je i u trećem setu, napravivši nedostižno vođstvo od 4:0. Koliko je Đoković dominirao terenom najbolje svedoči detalj iz trećeg gema ovog seta kada je Federer usled besa tresnuo reket o zemlju iz sve snage i slomio ga. Najbolji srpski teniser je posle 108 minuta igre iskoristio većprvu mečloptu i tako stigao do treće pobede u dosadašnjih deset mečeva u karijeri protiv Federera.

Finale bi za Đokovića trebalo da bude lakše od polufinala pošto protiv obojice potencijalnih protivnika ima pozitivan bilans. Sa Del Potrom je igrao dva puta i oba meča rešio je u svoju korist, a protiv Mareja ima bilans 4:2.

Đoković – Federer 2:1

(3:6, 6:2, 6:3)

86 poeni 67

69% prvi servis 58%

4 asovi 4

4 duple greške 4

6/10 brejk šanse 4/6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari