Novaković (DS): Režimski mediji ponovo napadaju novinara Sejdimovića zbog njegovih kritika 1Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu (PO DS) Nebojša Novaković upozorio je danas da „režimski mediji ponovo napadaju novinara Nedima Sejdinovića zbog njegovih kritičkih stavova o aktuelnoj vlasti u Srbiji“.

„Povod za novi napad na Sejdinovića je bio njegov analitički tekst u dnevnom listu ‘Danas’ u kojem je zastupao stanovište da u srži naprasnog otvaranja javne kvazipolemike o vojvođanskom identitetu zapravo stoji pokušaj režima Aleksandra Vučića da skrene pažnju sa svojih nespornih veza sa mafijom i omogući svojim političkim satelitima da na krilima navodne brige o Vojvodini pređu cenzus na prvim sledećim izborima“, rekao je Novaković u pisanoj izjavi.

Novaković je naglasio da se Sejdinoviću u napadu „ponovo prebrojavaju nacionalna ‘krvna zrnca“, kao i da „u slučaju novih medijskih napada na Sejdinovića ima razloga za brigu za njegovu bezbednost“.

„Кonstantno podgrevanje nacionalističkih težnji i retorike, u kombinaciji sa crtanjem meta na leđima novinara, može samo da nas vrati u devedesete godine“, rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari