Nove mere: Stariji osnovci i srednjoškolci prelaze na onlajn nastavu, vrtići i dalje rade

Raspust za sve đake od 21. decembra do 18. januara

Ostavite komentar


  1. Unosite nemir i zabunu ( i sve u svemu odajte jedan utisak da vi u stvari i ne znate sta radite ) ovim kontradiktornim merama da jedni idu u skolu a drugi na online jbt.
    I da li to znaci da su deca od 1 do 4 razreda manje podlozna zarazi a takodje i njihovi ucitelji i uciteljice a takodje i njihovi roditelji .
    Ja stvarno ne razume kako nekom novac ( i to uhrano mesto broj jedan ) moze vise znaciti od zdravlja deca i svih nas.
    Zasto nisu i deca od 1 do 4 razreda na online nastavi ,POBOGU

    1. Zapravo, za mladju decu je jako bitno da se socijalizuju na vreme, dok su stariji vec to prosli

      1. I to ce 15 dana do raspusta da promeni? Deca imaju zivot i van skole i mozda ce bas ove generacije koje nisu opterecene uvlacenjem u sistem biti kreativnije u svim oblastima.

        1. Jako loša odluka kriznog štaba. Ja idem u srednju školu i mislim da je ovo odluka kriznog štaba nije u interesu nas đaka. Prvo deca će izgubiti i malo druženje, a jako je bitno za socijalizaciju dece da idu u školu. Drugo mnogo je bolje da prisustvujemo nastavi nego kada smo onlajn i stvarno mnogo gubimo.

      2. Pa socijalizovace se ko prezivi. Roditelji se prave mutavi kao nemaju pojma da je u pitanju zaraza. Pametni nek sklanjaju decu.

  2. Ako ja znam za 15 ljudi oko mene koji su zaraženi, kako je onda moguće da u celoj Srbiji ima samo 7500 zaraženih? Da nije slučajnost možda?!

  3. Ako bi deca od 1-4 išla u školu zašto onda deca od 5-8 i srednja škola ne bi išli

  4. U Britaniji od kad su uveli lokdaun tj sa.o škple rade broj zaraženih sa 33000 pao na 10.000.Premijer Ďžonson želi da građani provrfu kakav takav božić.Prof dr Dikić Ivan iz Frankfurta žestoko napao hrvatsku vladu jer odugovlači sa merama (sutra vlada ima sastanak).Mi u zimskom snu.

  5. Brutalna istina za “ en line “ nastavu je veliki broj obolelih nastavnika i profesora . . . sto naravno ministarstvo Prosvete nece nikada priznati jer neodgovara . . . znate vec kome . . .

  6. Ali, ljudi, dajte malo logike. Ako se sada i narednih 10-ak dana očekuje maksimum ovog talasa, a od 4-5 decembra pa nadalje pad broja zaraženih i slabljenje epidemije, onda pustite decu ODMAH na raspust, a sredinom decembra neka se vrate u škole. Nije to toliko komplikovano.

    Ili ćemo posle opet konstatovati da smo zakasnili sa merama?

  7. Na ovoj fotografiji sve sede jedni pored drugin, gde je razmak od 2m?
    Da li stvarno misle daje maska dovoljna iako su previse blizu, kakvu poruku salju?
    Kako onda savetuju drugima sta da rade?

  8. Tek sada će broj zaraženi biti povećan,srednjoškolci i studenti će preplaviti kafiće(ne idu u školu ni na predavanja),imaće višak vremena i za teretane, zabave,kladionice,druženja…..

  9. Čitam komentare ostavljene ovde i „izneverovala sam“, kako umeju da kažu moji učenici. Da li iko ovde zaista veruje da pohlepne i beskrupulozne osobe iz one nesreće od kriznog štaba smeju da trepnu bez dozvole Broja Jedan? Stvarno ste očekivali od njih neko smisleno i efikasno rešenje, pogotovo posle ovoliko skupo izgubljenog vremena? Oni ne mare za vas, ljudi, shvatite to već jednom!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.