Novi čelnici užičkih javnih preduzeća: Za tri godine JKP Bioktoš promenio tri direktora 1

Užička skupština je imenovala nove direktore lokalnih JKP Bioktoš i JP Veliki park. Za poslednje tri godine, to je treći put da lokalna vlast koalicije oko SNS menja direktora JKP Bioktoš.

Nova imenovanja su, kako je obrazloženo, sprovedena „nakon konkursne procedure i mišljenja gradske Komisije za isprovođenje konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća“.

Skupštinska većina, koju čini koalicija oko SNS, odlučila je da, umesto Nataše Milović Stefanović, direktor JKP Bioktoš bude Aleksandar Popović.

Popović je diplomirani ekonomista i bio je jedini kandidat za tu funkciju, a pre toga je radio kao regionalni rukovodilac za jugozapadnu Srbiju u Užicu u jednoj subotičkoj kompaniji.

Nataši Milović Stefanović, kako je obrazloženo, istekao je mandat v.d. direktora koji je obavljala od 20. aprila 2022. godine, kada je razrešen njen prethodnik Oliver Ristanović i postavljen za njenog pomonićka.

Za poslednje tri godine, Aleksandar Popović je treći direktor Bioktoša, lokalnog komunalnog preduzeća, čiji radnici ovih dana najavljuju štrajk kojim zahtevaju povećanje plata i poboljšanje svog materijalnog položaja.

Umesto Vesne Petrić koja je, od aprila prošle godine, obavljala dužnost v.d. direktora JP Veliki park, koje gazduje sportskm objektima u gradu, za direktora je imenovan Nenad Đokić, strukovni master inženjer zaštite na radu.

I on je bio jedini kandidat za tu funkciju, a do jučerašnjeg imenovanja za direktora bio je gradski inspektor za zaštitu životne sredine.

Opozicione stranke Zdrava Srbija i Zavetnici su kritikovale učestale promene direktora, posebno u JKP Bioktoš u čijoj nadležnosti su higijena grada, održavanje grobalja i gazdovanje zelenom pijacom.

Avram Ilić, odbornik Zdrave Srbije, kaže da je „veoma neodgovorno to što je lokalna vlast za tri godine promenila tri direktora Bioktoša“.

„SNS je na vlasti 11 godina i za to vreme ne može da nađe adekvatna kadrovka rešenja. Česte smene direktora su veoma loše po grad i građane, što se manifestuje kroz usluge koje nude javna preduzeća, a to je loše i za poslovanje lokalnih javnih preduzeća “, ocenio je Ilić, nakon sednice užičke skupštine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari