Ukoliko rumunska strana prihvati prekategorizaciju graničnog prelaza Jaša Tomiću granični prelaz za međunarodni saobraćaj, Vlada će to podržati i odmah doneti odluku, saopšteno je iz kabineta MUP Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova odgovarajući na zahtev lokalne samouprave iz opštine Sečanj, odobrilo je otvaranje graničnog prelaza Jaša Tomićza pogranični saobraćaj.

– Većnekoliko godina radimo na otvaranju međudržavnog prelaza Jaša Tomići mesta Fenj, sa rumunske strane. Uspeli smo da prelaz radi po nekoliko meseci godišnje i većsmo navikli ovdašnje stanovnike – objašnjava Predrag Milošević, predsednik opštine Sečanj. Prema njegovim rečima, promet u prodavnicama, ugostiteljskim objektima i na benzinskim pumpama, poraste i za 60 odsto danima kada radi prelaz. Odluka Ministarstva o pograničnom saobraćaju na prelazu Jaša Tomićomogućiće opštini Sečanj da konkuriše i kod evropskih fondova za uređenje međudržavnog prelaza. Rumunska strana dobila je više od dva miliona evra iz fondova EU i skoro sasvim uredila prelaz na svojoj strani, kod Fenja. Većje asfaltiran i put do Jaše Tomića, a u lokalnoj samoupravi u Sečnju veruju da bi na našoj strani carinarnica, sa pratećim objektima, mogla da bude izgrađena do avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari