Karikature Petričića i Koraksa uklonjene iz biblioteke u Lazarevcu

Samo 24 sata od otvaranja izložbe vlast u Lazarevcu naredila da se uklone radovi karikaturista Danasa i NIN-a

Ostavite komentar


  1. Dobro je da se sve više koristi reč fašizam za delovanje Vučićeve vlasti, zato što ona odslikava tačno stanje. Sve što nije SNS se uklanja, svaka kritika se guši i ućutkuje, a u pozadini su pretnje otkazima a i fizičke pretnje.

  2. Šta reći o vlasti koja se plaši karikatura?!

    Kada su se ovako utronjali od karikatura, šta bi tek radili da im izađemo na ulice kao što to rade Makedonci, Bugari, Rumuni, Hrvati, Poljaci….
    I šta čekamo?
    Ili nam je dobro kad nas pljačkaju svakodnevno ove nazadnjačke horde?

    E, Srbi, a samo pre nekolicinu decenija bili smo cenjeni pobednici u celom svetu. Sad smo u zadnjim redovima, tamo gde je i mesto lošim đacima. Bedno!!!

  3. Pa,,bibliotekari su po,,ubeđenju,,spasiteljkog,,koda,,iz ubeđenja,, Još da Im sepridruži i onaj,srećnik,,iz Obrenovačkog,,,domazdravlja,, s porukom,,glasom za lečenje,i da sve bude,,spaiteljk,k,o i ,,,,svetlih nazora,, vizionarske,,klike,,90,tih. NIKI,,NEFALI, ČAK I PRELIVA,PO, ČLANOVIMA,,BIBLIOTEKE,,,SAMO,ČITAJU,,,BEFELOVSKE,, ,,VESTI,.,.MORAĆE I DA,,ZAMOLE,,EU I SVET DA,,NAM,SE PRIDRUŽE, JER KOD NJIH NEVLADA,,ZLATNO DOBA,,.
    ,..

  4. Lazarevcem upravljaju,vatrogasac sa kupljenom diplomom nekakvog strukovnog menadžmenta,aktuelni državni sekretar Mnistarstva drž.upr. i lokalne samouprave(inaće ih ima ukupno „četiri komada“ sa Željkom Ožegovićem ex „žutim“ kadrom) i VKV elekričar, Predsenik opštine,uz ostalu opštinsku sektašku kamarilu.

    1. Nece jos dugo. Ko se maca lati od maca i strada. Tako je radio i milosevic pa je zavrsio u hagu. Represija stvara kontra efekat ali nemaju oni tu intelegenciju da bi mogli da shvate.

    1. Ja se smejem svim Koraksovim i Petričićevim karikaturama. Fenomenalne su, a akteri u karikaturama su beskrajno smešni.

      1. Uopšteno rečeno karikatura po svom obliku i smislu nekakvog uzražavanja logično bi bilo izazove smeh, ali kod nas je, posebno u poslednjih četvrt veka, to teško zamislivo. Već poodavna su ironija, sarkazam, satira,………..pa i karikatura postali naša realnost pa, umesto smeha, opuštenosti,…….nakon čitanja ili gledanja još više osećamo mučninu jer nas sve to podseća na jezivost koja nas ubija svakodnevno. Ako bi se i nasmejali, onda je to kiseli osmeh i osećaj nije pravi.

  5. Прво сам се зачудила да је овако нешто уопште и „дозвољено“ у Лазаревцу! Жао ми је што нисам била, гледала сам филм Заспанка за војника.
    Знамо ми где живимо одлично али смо сви испраних мозгова и разочарани у „промене“ више пута
    Опет исти људи „пљују на ове , они исти што су започели све ово!
    Ми што смо још ту и још увек имамо и памћење и умемо да сабирамо два и два смо парализовани!
    За нас Србе изгледа да се ближи истребљење као да и ми сад поново прелазимо Албанију а са свих страна нападају зверови!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.