Vaspitno-popravni dom u Kruševcu u subotu je obeležio 65 godina rada. Trenutno je u njemu 216 štićenika, starosti od 14 do 23 godine, koji mogu ostati u Domu od šest meseci do najviše četiri godine.

Obeležavanju jubileja prisustvovali su reditelj i glumci serije „Sivi dom“, koja je snimana u ovoj ustanovi. Pored Darka Bajića, Branislava Lečića, Dubravka Jovanovića i Radmile Živković, prisustvovao je i Milan Obradović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao i Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal.

Obradović je ovom prilikom naveo da je kroz VP dom u prethodnih 65 godina prošlo više od 10.000 štićenika i 900 stražara i vaspitača. Takođe, on je za jesen najavio otvaranje novog paviljona, koji je izgrađen sredstvima Evropske unije, i u koji će biti smešteno 240 štićenika. „Nekima je Vaspitno-popravni dom bio prvi i pravi dom, drugima jedina sigurna kuća, trećima škola, četvrtima mesto odluke da li će da budu uspešni ljudi ili lice iz krivičnog dosijea“, kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari