Novi Pazar: Duplo manje učesnika na protestu 1Foto: Sead Biberović

Šezdesetak, uglavnom, građanskih aktivista blokiralo je kružni tok, u centru Novog Pazara, ispred zgrade lokalne samouprave.

Današnji okupljanje ima dvojako ime: „Novi Pazar utaje protiv nepravde“ i „Decu, vazduh i reke vam ne damo“.

Protest i blokada centralne gradske saobraćajnice, kao i prošle subote, organizovani su po nazivom „Novi Pazar ustaje protiv nepravde“, u znak solidarnosti sa porodicama trojice mladića Ernada Bakana, Fahrudina Mavrića i Fahrudina Skarepa.Njihove porodice tvrde da su „žrtve korumpiranog sudstva u Srbiji“.

Sloganom „Decu, vazduh i reke vam ne damo“, organizatori skreću pažnju nadležnima na sve zagađeniji vazduh i rečne vodotokove u gradu, koji posebno utiču na zdravlje najmlađih Novopazaraca.

I ovaj protest je trajao sat vremena. Vozači su, i ove subote, bili tolerantni, za razliku od nekoliko prolaznika koji su hteli da prođu kroz blokadu. Nije im dozvoljenoi morali su da sačekaju da se završi protest.

Uniformisanih policajci nisu primećeni na ulicama, ali bilo je onih u civilu.

Oeganizatori današnjeg skupa ostali su „anonmni“, jer je „grupa građana sama zakazala protest, još prošle subote“. Kao organizator i dalje se pominje udruženje Inicijativa slobodnih građana (ISG).

Za razliku od prošle subote, u jednosatnom protestu, učestvovalo je duplo manje građana i nije bilo parola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari