Novi Pazar: Kovid pacijent pravosnažno oslobođen po tužbi direktora bolnice za uvredu 1Novi Pazar Foto: Beta/Ishak Slezović

Stomatolog iz Novog Pazara Fahrudin Dino Mustafić pravnosnažno je oslobođen po tužbi vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića za uvredu navodno nanetu pre više od dve godine, objavio je danas radio Sto plus.

Osnovni sud u Novom Pazaru oslobađajuću presudu doneo je početkom februara, uz obrazloženje da tužilac nije dokazao da je Mustafić počinio delo za koje je optužen.

Na tu presudu je Mahmutović, koji je tražio da Mustafić bude kažnjen sa 450.000 dinara, uložio žalbu, a Viši sud je odbio kao neosnovanu, potvrđujući prvostepenu odluku.

Na taj način, presuda je postala pravnosnažna, a Mahmutović više nema pravo žalbe.

Mustafić, koji je u vreme najveće krize izazvane epidemijom korona virusa bio pacijent na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru, potvrdio je radiju Sto plus da je sudski postupak okončan u njegovu korist.

„O svemu ću se uskoro obratiti javnosti na društvenim mrežama“, rekao je Mustafić.

On je 30. juna 2020. godine na Fejsbuku opisao kako je izgledalo njegovo lečenje od kovida-19 u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Mustafić je zahvalio doktorki Jasmini Osmanović i ostalim medicinskim radnicima na požrtvovanom radu, oštro kritikujući uslove u toj ustanovi, prvenstveno kako je rekao, nedostatak opreme, lekova i kiseonika.

„To znači da je uskraćen vazduh ljudima koji su se gušili u najgorim mukama. I sigurno umirali zbog nedostatka istih. Slušam direktora koji govori da ima svega i da ništa ne nedostaje. Sve je laž. Kad vas prime, daju vam cedulju s lekovima koje treba da kupite. Je li to ono što imamo sve?“, pitao je tada Mustafić, inače specijalista oralne hirurgije.

On je optužio Mahmutovića za loše stanje u novopzarskoj Bolnici.

„Nikad mu neću oprostiti ovolike smrti naših sugrađana. A vi narode znajte šta vam je činiti. Želim ostavku i želim odgovornost i to krivičnu za sve ove smrti zbog nedostatka opreme i kadra. Ti si kriv za sve smrti poimenice!“, poručio je tada vršiocu dužnosti direktora novopazarske Opšte bolnice.

Nevladina organizacija Građanske inicijative nedavno je nominovala Mahmutovića za titulu „Najveći zavisnik od sudskih sporova“ koju dodeljuje grupa međunarodnih organizacija, pod patronatom Evropskog parlamenta.

Kako su naveli, Mahmutović je podneo „rekordnih“ 37 tužbi protiv građana, aktivista i lekara. Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru vode se tri postupka po Mahmutovićem privatnim krivičnim tužbama. Ostali su pravnosnažno okončani ili se nalaze pred Višim sudom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari